Dolar

32,5300

Euro

34,8535

Altın

2.423,65

Bist

9.722,09

Orgeneral Uyar ve Başoğlu’nun istifa süreci

Abdülkadir Selvi, dün YAŞ öncesi gelen Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Org. İhsan Uyar ile EDOK Komutanı Org. Kamil Başoğlu’nun istifa haberini bugünkü köşesine taşıdı. Selvi, istifa süreçlerini yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-29 17:10:12

Orgeneral Uyar ve Başoğlu’nun istifa süreci

TİMETURK I HABER MERKEZİ; 

Selvi'nin aktardıklarına göre Resmi Gazete'de yayınlanan OHAL kararnamesi sonrası Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar karargâha döndü ve Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Org. İhsan Uyar ve EDOK Komutanı Org. Kamil Başoğlu'nu makamına çağırdı.

ERDOĞAN İSTİFALARINI İSTEDİ

Cumhurbaşkanı'nın başkanlığında yapılan toplantıda alınan karar gereğince istifalarını vermelerini istedi. Komutanların istifasını Cumhurbaşkanı Erdoğan istedi, iki komutan itirazsız istenileni yerine getirdi.

NEDENİ NEYDİ?

15 Temmuz darbe girişiminin, ‘sıklet merkezi' olarak gösterilen Kara Havacılık Okulu, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Org. İhsan Uyar'a, Ankara'yı teslim almak üzere tankların çıktığı Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ise EDOK Komutanı Org. Kamil Başoğlu'na bağlıydı.  Darbe ihbarını yapan yarbay, Kara Havacılık Okulu'nda görevliydi.

Darbenin merkezi olarak Kara Havacılık Okulu'nu gösteriyordu. Genelkurmay Başkanı Akar, saat 18.00'de MİT müsteşarının katılımıyla yapılan toplantı sürerken Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak ile Kurmay Başkanı İhsan Uyar'ı, Kara Havacılık'ta gözlemlerde bulunma ve gereken tedbirleri almakla görevlendirmişti. Buna rağmen, darbe gecesi Kara Havacılık'tan kalkan helikopterler halkın üzerine ateş yağdırdı, Etimesgut'tan çıkan tanklar ise Ankara'yı teslim almaya çalıştı. O gece sergiledikleri zafiyet nedeniyle iki komutandan, ‘devlet refleksi' olarak istifaları istendi.

Haber Ara