Dolar

32,3223

Euro

35,0757

Altın

2.281,81

Bist

9.007,88

Organlarıyla 5 kişiye umut oldu

Bursa'da, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 19 yaşındaki S.Ş'nin organları Bursa, Çanakkale ve Malatya'da 5 ayrı hastaya nakledilecek.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-26 03:51:27

Organlarıyla 5 kişiye umut oldu

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre: Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan S.Ş.'nin (19) kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti. Organ Nakli Koordinatörlüğü'nün görüştüğü aile, S.Ş'ın organlarını bağışlamayı kabul etti.

"HASTAMIZIN BİRİ 40 GÜNLÜK İKİ ÇOCUĞU VAR"

Organ Nakli Koordinatörü ve Çekirge Devlet Hastanesi genel cerrahi uzmanı Opr. Dr. Timur Didinen yaptığı açıklamada, "Ailesi bu olayın çok iyi bir değerlendirmesini yaptı. Çocuklarının, kızlarının eşlerinin organlarının başka genç hayatlara yeni hayatlar katmasına izin verdiler. Rahmetlinin ailesine baş sağlığı diliyoruz. Yakınlarını böyle bir karar verdikleri için hem kutluyoruz hem de sabır diliyoruz. Hastanın karaciğeri, Malatya'ya gidecek acil çağrımız var. Böbreklerden biri Çanakkale'ye birisi de Bursa'da bir hastaya takılacak. Kornealar da Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kornea nakli bekleyen iki hastamıza nakledilecek. Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağı Yenişehir Havaalanına indi. Ameliyatın bitmesini bekliyoruz. Daha sonra ambulans uçakla Malatya'ya organı götürecek gidecek. Ayrıca hayatını kaybeden hastamızın biri 40 günlük iki çocuğu var. " diye konuştu.

SON 10 GÜNDE BEŞİNCİ ORGAN BAĞIŞI

Organ Nakli Bursa Koordinasyon Merkezi sorumlusu Dr. Yavuz Selim Çınar ise yaptığı açıklamada, son on günde beşinci organ bağışını aldıklarını belirterek, "Bursa bölgesi organ naklinde son yıllarda öncü olmaya devam ediyor. Birinci sırada devam ediyoruz ülkemizde. Son on güne bakacak olursak vefat eden beş hastamızın organları bağışlarla 15'ten fazla insana umut oldu. Öncelikle böyle yüce bir kararı verdikleri için biz ailelere teşekkür ediyoruz. Bugünkü hastanın organları ile yarın beş hasta hayata tutunacak. Bursa'ya baktığınızda hakikatten çok başarılı bir bölge. Değerli çalışmalar var. Çok kaliteli koordinatörler var. Gerek genel sekreterliğimiz gerekse de Sağlık İl Müdürlüğümüz bu konuda çok ciddi destekleri oluyor. Son beş yıla baktığımızda inanılmaz bir oranı yakalamış bulunmaktayız. Bursa için bizim için gurur verici bir tablo. Gece gündüz demeden organ nakli için çalışıyoruz. Başka insanlara umut, hayat olmak için çalışıyoruz. Bu başarıların en güzel sonucu da hayata tutunan kurtulan insanalar oluyor. Onları gürünce tüm yorgunluğumuz bütün çektiğimiz sıkıntıları unutuyoruz. Bursa'da yaşayanlara organ bağışında duyarlı oldukları için teşekkür ediyorum" dedi.

Haber Ara