Dolar

32,3661

Euro

35,0127

Altın

2.324,55

Bist

9.125,20

Organları 5 kişiye hayat verecek

Organları 5 kişiye hayat verecek

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-30 11:49:16

Organları 5 kişiye hayat verecek
Sivas'ta, geçirdiği trafik kazasının ardından beyin ölümü gerçekleşen 24 yaşındaki Ahmet Şenol'un organları 5 kişiye nakledilecek.

Kangal ilçesinde motosikletiyle geçirdiği kazanın ardından kentteki özel Medicana Hastanesine sevk edilen ve buradaki müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen Şenol'un organları ailesi tarafından bağışlandı.

Şenol'un böbrekleri, karaciğeri, kalbi ve akciğeri gerçekleştirilen operasyonla alındı. Ahmet Şenol'un sol böbreğinin Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, sağ böbreğinin Hacettepe Üniversitesi, karaciğer ve kalbinin Başkent Üniversitesi ve akciğerinin ise Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde organ bekleyen hastalara nakledileceği öğrenildi.

Medicana Sivas Hastanesi Başhekimi Doktor Mustafa Kısa, organ nakline ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, cuma günü motosiklet kazası geçirerek hastanelerine gelen Şenol'un 24 saat yoğun bakımda kaldığını ve müdahalelere rağmen kurtarılamadığını söyledi.

Şenol'un dün öğleden sonra beyin ölümünün gerçekleştiğini belirten Kısa, "Ailenin onayı alındıktan sonra organ nakli koordinatörüyle temasa geçerek üzüntümüzü hafifletecek süreç başladı" dedi.

Kısa, operasyonla alınan organların görevli sağlık ekiplerince nakillerin yapılacağı hastanelere götürüldüğünü ifade etti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara