Dolar

32,3669

Euro

34,9585

Altın

2.324,59

Bist

9.079,97

Organlari 3 kisiye umut oldu

Organlari 3 kisiye umut oldu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-12 19:43:59

Organlari 3 kisiye umut oldu
Antalya'nın Alanya ilçesinde, geçirdiği trafik kazası nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 3 kişiye umut oldu.
Süleyman Ergin (34), 2 Şubat'ta geçirdiği trafik kazasının ardından ağır yaralı olarak Alanya Devlet Hastanesine kaldırıldı. Müdahalelere rağmen 9 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen Ergin'in organları, ailesi tarafından bağışlandı.
Alanya Devlet Hastanesinde gerçekleşen operasyonla Süleyman Ergin'in böbrekleri Akdeniz Üniversitesi Hastanesine, karaciğeri ise ambulansla Konya'daki Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesine gönderildi.
Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Tevfik Yazan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2016 yılının ilk organ naklini gerçekleştirdiklerini söyledi.
Geçen yıl 3 nakil gerçekleştirdiklerini kaydeden Yazan, "Son yıllarda Bakanlığımızın bu konudaki çalışmalarıyla halkımızda bilinç artmıştır. 'Cana can katma' tabiriyle organ bağışı gittikçe hak ettiği yere gelmektedir. Bu vesile ile vatandaşımıza Allah rahmet eylesin, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Yaptıkları bu onurlu hareket için vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum" dedi.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara