Dolar

32,4751

Euro

34,9511

Altın

2.436,04

Bist

9.716,77

Ordu'daki sel ve heyelan

Ordu'daki sel ve heyelan

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-26 16:52:14

Ordu'daki sel ve heyelan
Ordu'da iki hafta önce yaşanan ve 3 kişinin ölümü, 6 kişinin yaralanması, 2 kişinin kaybolmasıyla sonuçlanan sel ve heyelanın ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yazılı açıklamasında, sel felaketinde yıkılan köprülerin yeniden onarımı için ilk etapta 20 milyon lira kaynak aktarıldığını bildirdi.

Yılmaz, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin sel afetinin takip sürecini sekteye uğrattığını ancak süreci yakinen takip ettiklerini belirterek, sel ve heyelan sonrası etkilenen 258 mahallede çalışmaların sürdüğünü söyledi.

150 milyon liralık zarara mal olan sel afeti sonrası kullanılamaz hale gelen 16 köprü için çalışmaların hızlandırıldığını vurgulayan Yılmaz, şöyle dedi:

"Can kayıpları dışında selin bıraktığı en önemli hasar köprülerde oldu. 16 köprünün 2 ya da 3'ü Karayolları himayesinde olup diğerlerini biz yapacağız. Bu köprülerin yapımına ilişkin Devlet Su İşleri ile gerekli protokolü imzaladık. Hemşehrimiz DSİ Genel Müdürü Murat Hacı, yaptığımız görüşme sonrası ilk etapta 20 milyon liralık bir kaynağın aktarıldığını ve ihalelerin hızlı şekilde yapılacağını söyledi. Ordu-Perşembe arasındaki köprüyle ilgili süreci Karayolları Genel Müdürlüğü başlattı. Devlet Su İşleri şu an 16 köprü için gerekli ödenek ve ihale takvimini bizim takibimizde başlattı. Ankara'da psikolojik ortam normale döndüğünde, hasarın diğer bölümüne ilişkin süreci başlatıp takipçisi olacağız. Vatandaşlarımız rahat olsun. Yıkılan her bir köprü yeniden yapılacak ve kapanan mahalle yolları hızlı şekilde ulaşıma açılacaktır."


Haber Ara