Dolar

32,3669

Euro

34,9585

Altın

2.324,59

Bist

9.079,97

Ordu’da bin 274 kişi işe alınacak

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, İŞKUR üzerinden Ordu geneli için 1274 personel alınacağını duyurdu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-03 18:45:38

Ordu’da bin 274 kişi işe alınacak

Metin Gündoğdu “Bu program ile hemşehrilerimiz hem tecrübelerini arttıracak hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak.” dedi.

Belediyeler ve Müdürlüklerde İstihdam Edilecek

Ordu'da İŞKUR tarafından, belediyeler ve çeşitli kurumlarda çalıştırılmak üzere 1274 kişilik “Toplum Yararına Program” başlatılacağını belirten AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu “Başvuru sürecinin mayıs ayı ortalarında başlayacağı program 6 ay boyunca devam edecek. İşe alınan 1274 kişi başta Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olmak üzere Orman İşletme Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Kültür Müdürlüğü'nde görev yapacak. Programa dahil olan katılımcılara daha önceki programlardan farklı olarak haftada bir gün kişisel gelişim ve mesleki eğitim verilecek. Bu sayede çalışanların nitelikleri artırılarak önemli bir kazanım sağlanmış olacak.” dedi.

Programa Kimler Kabul Ediliyor

İŞKUR'un uyguladığı bu programlara herkesin katılamayacağını belirten Metin Gündoğdu “Programlara İŞKUR'a kayıtlı işsizler, 19 yaşından gün alanlar, emekli ve malul aylığı almayanlar, açıköğretimde öğrenim görenler hariç öğrenci olmayanlar katılabiliyor. Söz konusu programlarda çalışanlar çevre temizliği, kamusal alt yapının yenilenmesi, bakım onarım ve temizlik işlerinin yapılması, restorasyon tarihi ve kültürel mirasın korunması, ağaçlandırma, park düzenlemeleri vadi ve dere ıslahı ve erozyon önleme çalışmaları gibi işlerde görev alacaklar. Programa katılan hemşehrilerimizin ücretleri ve SGK primleri İŞKUR tarafından ödenecek. Bu programa katılmak isteyen kardeşlerimiz İŞKUR Ordu İl Müdürlüğümüzden detaylı bilgi alabilirler.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara