Dolar

32,3745

Euro

34,9906

Altın

2.326,10

Bist

9.100,75

Operasyonlar PKK'yı 3'e böldü

TSK'nın hava operasyonları, PKK'nın üst düzey yönetiminin büyük bir kısmının Kandil'i terk etmesine neden olduğu öğrenildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-01 16:35:20

Operasyonlar PKK'yı 3'e böldü

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kamplarına yaptığı hava operasyonları, örgütün üst düzey yönetiminin üçe bölünmesine ve Kandil kampını terk etmesine neden oldu.

 Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığından kalkan savaş uçakları, PKK örgütünün yurtiçinde ve yurtdışında belirlenen hedeflerine nokta atışları yaptı.

 İnsansız hava araçları, keşif ve gözetleme uçakları ile yapılan hedef tespitlerinin ardından savaş uçakları, teknolojik bombalarla PKK'nın Kandil, Zaho, Zap, Metina ve Hakurk kamplarına hava operasyonları düzenlendi.

 Operasyonların ardından Kandil'de bulunan terör örgütü mensuplarının üçte biri kampı terketti. Üst düzey yönetim ise üçe bölündü. Yöneticilerden bir kısmı kampta kaldı, aralarında Murat Karayılan'ın da bulunduğu bir kısmı İran topraklarına geçti, geri kalan yöneticiler ise Suriye'nin Cizire bölgesinde saklandı.

 Demirtaş'ın yaralandığına dair telsiz anonsları

 Bölgeden gelen bilgilere göre, örgüte askeri eğitim veren Nurettin Demirtaş, yapılan ilk operasyonda yaralandı. Kaynaklar, Demirtaş'ın yarasının ağır olmadığını, halen bölgede olduğunu ancak yerinin tam olarak belirlenemediğini ifade etti. Demirtaş'ın yaralandığı bilgisinin TSK'ya bölgedeki kaynaklardan geldiğini belirten yetkililer, ayrıca operasyonun ardından PKK'nın telsiz konuşmalarında, Demirtaş'ın yaralandığına dair anonslar geçtiğinin tespit edildiğini belirtti. PKK örgütünün Demirtaş'ın yaralandığı bilgisinin gazetelere yansıması ve verdikleri zayiatın tespit edilmesinden dolayı telsiz konuşmalarına son verdiği de kaydedildi.

 Öte yandan, PKK örgütü yöneticilerinin IŞİD'e karşı zayıf kalınmasından dolayı Kobani yerine daha güvenli buldukları Cizire'yi tercih ettikleri vurgulandı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara