Dolar

32,3241

Euro

35,1014

Altın

2.300,58

Bist

9.079,97

Onlara 1 Mayıs yok !

Bursa'daki 1 Mayıs kutlamaları sakin geçerken, Kent Meydanı'ndaki etkinliğin ardından iş yine temizlik işçilerine düştü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-01 18:54:20

Onlara 1 Mayıs yok !

Bursa'daki 1 Mayıs kutlamaları yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüş ve mitingle gerçekleştirildi. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'nün sıkı güvenlik önlemleri aldığı kutlamalarda şarkıcı Suavi de sahne aldı. DİSK, KESK, TMMOB, Tabip Odası ve Tüm-Tis'in bulunduğu düzenleme komitesinin 1 Mayıs kutlaması, Atatürk Stadyumu önünde grupların toplanmasıyla başladı. Buradan Darmstat Caddesi güzergahını izleyen kortej, Kent Meydanı'ndaki miting alanına ulaştı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı alanın çevresi bariyerlerle kapatıldı. Alana girenlerin üst ve çantaları hem polis hem de komite görevlileri tarafından arandı. Düzenleme komitesi adına konuşan DİSK Güney Marmara Bölge Temsilcisi Ayhan Ekinci, 1 Mayıs'ın işçiler için birlik, mücadele anlamı taşıdığını belirterek, geçmişte olduğu gibi bu sene de kol kola ve omuz omuza olduklarını söyledi.

KENDİ BAYRAMLARINI YAŞAYAMADILAR

Konuşmaların ardından miting, Suavi'nin söylediği şarkılar ile devam etti. Konserin bitimiyle birlikte kalabalık olaysız bir şekilde dağılırken, sendika üyelerinin su şişelerini ve etrafa attıkları bayrakları toplamak ise yine temizlik işçilerine düştü. Ellerindeki süpürgelerle çevresindekilere aldırmadan çalışan görevliler, biran önce işlerini bitirmek için çaba sarf etti.

Haber Ara