Dolar

32,3237

Euro

35,0666

Altın

2.295,44

Bist

8.989,85

Onikişubat Belediyesi, 5 bilgi ve kültür evini aynı anda hizmete açtı

Onikişubat Belediyesi tarafından Zeytindere, Kızıldamlar, Kızılseki, Öşlü ve Kurtlar Mahallelerine kazandırılan Bilgi ve Kültür Evleri düzenlenen törenlerle hizmete sunuldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-01 09:57:41

Onikişubat Belediyesi, 5 bilgi ve kültür evini aynı anda hizmete açtı
Onikişubat Belediyesi tarafından Zeytindere, Kızıldamlar, Kızılseki, Öşlü ve Kurtlar Mahallelerine kazandırılan Bilgi ve Kültür Evleri düzenlenen törenlerle hizmete sunuldu.

İlçeye bağlı 37 kırsal mahallede inşası tamamlanan Bilgi ve Kültür Evlerinden 5'i daha düzenlenen törenlerle hizmete sunuldu. Zeytindere, Kızıldamlar, Kızılseki, Öşlü ve Kurtlar Mahallelerinde açılan Bilgi ve Kültür Evleri, düğün, nişan, taziye gibi temel ihtiyaçların yanı sıra; çocukların bilgi, teknoloji ve kültürel aktivitelerle buluşacakları, kadınların da el becerilerini geliştirecek kurslar alabilecekleri merkezler haline gelecek.

Açılışta konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş'ın büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından, hizmet noktasında ortaya çıkan olumlu tablonun mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yöredeki tüm kırsal mahallerin hizmetle buluştuğuna dikkati çeken Mahçiçek, şöyle konuştu:

"Büyükşehir olmamızın ve Onikişubat Belediyesi sınırları içerisinde olmamızın avantajlarını hep beraber yaşıyoruz. Bugüne kadar bölgedeki tüm mahallelerimizin yol problemlerini ortadan kaldırdık. Okullarımızın bahçesine çocuklarımız için oyun parkları kurduk. Bugün de bir başka güzellik olan Bilgi ve Kültür Evlerimizi açıyoruz. Buralarda düğün merasimlerinizi ve taziye kabullerinizi gerçekleştirebileceksiniz. En önemlisi de içinde çocuklarımız için kütüphaneler var. Çocuklarımız burada eğitimlerine yardımcı çalışmalar yapacak ve TEOG sınavlarına hazırlanabilecekler. Yine Kur'an-ı Kerim okumasını bilmeyen, büyük, küçük, yaşlı, genç, hepimiz gelip bu güzel mekanda Kuran öğreneceğiz."

Kız-erkek demeden çocukların eğitimine büyük önem verdiklerini dile getiren Mahçiçek,"Kardeşlerim hepinize söylüyorum. Kız oğlan ayrımı olmadan çocuklarımızı okutacağız . Çünkü biz çocuklarımızı okutmazsak, onlara sahip çıkmazsak başımıza neler geleceğini 15 Temmuz'da gördük. Ama çok şükür ki bu millet ne zaman zorda kalsa tekrar ayağa kalkıyor. Dolayısıyla her türlü takdirin üzerinde bizim milletimiz. Biz de sizin seçtiğiniz insanlar olarak gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz" diye konuştu.

"Sizlere hizmet etmekten şeref duyuyoruz"

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise hizmete sunulan Bilgi ve Kültür Evlerinin önemine değinip, emeği geçenleri kutladı. "Sizlere hizmet etmekten şeref duyuyoruz" diyen Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

"Bilgi ve kültür evimizin hayırlı olmasını diliyorum. Bütün hizmetlerle beraber bu kültür evimizi kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. 'Halka hizmet hakka hizmettir ve halkın efendisi halka hizmet edendir' diyerek yola çıktık. Sizlere hizmet etmekten şeref duyuyoruz. Sizlere verdiğimiz sözlerimizden bir tanesi. Şehirlerimizi ilçe ve mahallelerimizi daha yaşanılabilir yerler haline getirmek. Doğamızı korumak, hayvanlarımızı korumak ve ekolojik dengeyi sağlayarak birlikte yaşamak. Bu anlamda el ele bütün milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, kurumlarımız kuruluşlarımız birlikte çalışıyor."

"Acımızı da, mutluluğumuzu da bu evlerde paylaşacağız"

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Avukat Fırat Görgel de sosyal belediyeciliğin bu tür örneklerini Onikişubat'ın her köşesinde görmekten mutluluk duyduklarını belirtti. Görgel, şunları söyledi:

"Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek nezdinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bilgi ve kültür Evleri yapım itibari ile çok büyük bir açığı kapatıyor. Birçok güzel amaçla kullanılabiliyor. Burada cıvıl cıvıl çocuklarımız kitap okuyorlar. Kendi gelişimlerine katkıda bulunuyorlar. Bunun dışında Kuran Kursu olarak kullanılıyor. Manevi anlamda insanın kendini geliştirmesi için önemli bir yapıt haline gelmiş oluyor. Bu evler bazen taziye evi olup acımızı paylaşıyor. Bazen de mutluluğumuzu paylaştığımız yerler oluyor. Hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum."

Toplamda 59 adet yapılması planlanan Bilgi ve Kültür Evleri'nden 37'si hizmet vermeye başlarken, 22'sinin de ihale süreci tamamlandı. Çocuklar için TEOG Kurslarının da verileceği Bilgi ve Kültür Evleri, kadınlarımız için de meslek edindirme ve el becerileri kurslarının da açılabileceği noktalar olacak.

Haber Ara