Dolar

32,3641

Euro

34,9555

Altın

2.325,56

Bist

9.079,97

Önemli yurtiçi olaylar

Önemli yurtiçi olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-31 14:11:39

Önemli yurtiçi olaylar
Erzurum-Kars/Sarıkamış seferini yapan bir yük trenine düzenlenen terör saldırısı sonrası, bölgeye sevk edilen jandarma unsurlarına teröristlerce roketatarla silahlı saldırıda bulunulduğu bildirildi.

Saldırı sonucu Devlet Demir Yollarında çalışan bir işçinin şehit olduğu, bir geçici köy korucusunun yaralandığı, kapanan demiryolunun ise ulaşıma açılması çalışmalarına devam edildiği hatırlatıldı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, "günlük faaliyetler" ile "önemli yurtiçi olaylara" ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce, Şırnak/Merkez'de yol emniyet faaliyeti icra eden jandarma unsurlarına uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu.

Saldırıya, unsurlarca derhal karşılık verildi. Meydana gelen saldırıda, 2 uzman erbaş ve 2 geçici köy korucu hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandı.

Teröristlerce Erzurum-Kars/Sarıkamış seferini yapan bir yük treninin, Sarıkamış/Handere Köyü mülki sınırları içerisinde geçişi esnasında, önceden döşenen bir adet el yapımı patlayıcı patlatıldı. Patlama sonucu bir adet vagonda hasar meydana geldi.

Bölgeye sevk edilen jandarma unsurlarına teröristlerce roketatar ile silahlı saldırıda bulunuldu. Devlet Demir Yollarında çalışan bir işçi şehit olurken, bir geçici köy korucusu yaralandı.

Kapanan demir yolunun ulaşıma açılması çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

-Teröristlerce 5 araç yakıldı

Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Ankara-Tahran seferini yapan İran'a ait bir yolcu treninin Bingöl/Genç Yoldaşan Köyü mevkiinden geçişi esnasında, önceden döşenmiş bir el yapımı patlayıcı patlatıldı. Patlama sonucu, yolcu treninin yük taşıyan son vagonu raydan çıkarak hasar gördü, demir yolu ulaşıma kapandı.

Tahran-Van seferini yapan yolcu treninin Van/Saray Keçikayası Mahallesi mülki sınırları içerinde geçişi esnasında, teröristlerce demiryoluna döşenen bir adet el yapımı patlayıcı patlatıldı. Patlama sonucu, demiryolunda ve vagonlarda hasar meydana geldi.

Hatay/Antakya Kesecik Mahallesi mülki sınırları içerisindeki, 220'nci Hava Radar Komutanlığına silahlı saldırıda bulunuldu. Silahlı saldırıya, Hava Radar Komutanlığı unsurlarınca anında karşılık verilirken, karşı ateşleri müteakip terörist ateşleri kesildi. Olayda, herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

Teröristlerce Hakkari-Çukurca Karayolu, Hakkari/Merkez Üzümcü Köyü Şine Köprüsü mevkiinde, kepçe ile kazılarak, durdurulan yaklaşık 200 aracın sağlı sollu yola dizilmesi suretiyle trafiğe kapatıldı. Ayrıca, söz konusu teröristlerce durdurulan araçlardan ikisi yakıldı.

Bitlis/Tatvan-Hizan Karayolu Keklikdüzü Köyü mülki sınırları içerisinde yol kesen teröristlerce üç araç yakıldı. Teröristlerin bölgeden kaçmasının ardından yol trafiğe açıldı.

Bölücü terör örgütü mensubu bir terörist ise Hakkari/Şemdinli'de, İl Jandarma Komutanlığı ilçe unsurlarına silahsız ve teçhizatsız teslim oldu.

Tüm olaylarla ilgili adli tahkikat başlatıldığı bildirildi.

- Hatay'da F-16'ya taciz

Buna göre, altı F-16 uçağı ile Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra edildi. Bu görev esnasında, iki F-16 uçağı, Yunanistan'a ait iki F-16 uçağı tarafından 45 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edildi. Yürürlükteki angajman kuralı gereği tacize, Türk uçakları tarafından aynı ile mukabele edildi.

Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca altı F-16 ile devriye uçuşu icra edildiği esnada, Hatay üzerinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden üç F-16'ya, Suriye'de konuşlu SA füze sistemlerince, 09.26-17.41 saatleri arasında toplam beş dakika 35 saniye süreyle radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.

Türkiye-Suriye yan hududunda dört bot ile deniz trafiği kontrolü görevinin, bir gemi ile de Akdeniz'de durumsal farkındalığı arttırmaya yönelik Türk deniz yetki alanlarının kontrolü maksadıyla keşif gözetleme görevinin icra edildiği bildirildi.

- Yasa dışı geçişte 904 kişi yakalandı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerince gün içerisinde, Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 705 şahıs, Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan 7 kişi yakalandı.

Ayrıca hudut hattında, bin 830 karton sigara, 3 motosiklet ve 7 büyükbaş/küçükbaş hayvan ele geçirildi.

Gün içerisinde Irak'tan Türkiye'ye geçmeye çalışan 30 kişi, İran'dan Türkiye'ye geçmeye çalışan 4 kişi, Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan 146 kişi ile Türkiye'den Bulgaristan'a geçmeye çalışan 12 kişi yakalandı.

Kara hudutlarında yasa dışı geçiş teşebbüsü esnasında gün içerisinde toplam 904, Sahil Güvenlik Komutanlığınca 797, Jandarma Genel Komutanlığı unsurlarınca Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 22 kişinin yakalandığı bildirildi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara