Dolar

32,3277

Euro

35,0598

Altın

2.296,98

Bist

9.045,28

OMÜ Tüp Bebek hastaların ayağına gidiyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Tüp Bebek Ünitesi örnek bir projeyle ilçelerdeki hastalara hizmet taşıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-25 20:25:40

OMÜ Tüp Bebek hastaların ayağına gidiyor
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Tüp Bebek Ünitesi örnek bir projeyle ilçelerdeki hastalara hizmet taşıyor.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Davut Güven öncülüğünde başlatılan proje ile hastaların ayağına giderek sorunlar yerinde teşhis ediliyor. Yerinde görülen hastalara gerekli müdahaleler yapılarak tüp bebek konusunda seminerler düzenleniyor.

Proje ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Davut Güven, "OMÜ Tıp Fakültesi Kadın Doğum Bölümü'nde hizmet veren Tüp Bebek Ünitesi olarak hastalarımız bize nasıl geliyorsa bizde onlara gidelim dedik ve bir proje başlattık. Amacımız halkın ayağına gidip yaptığımız işi anlatmak, bize ulaşırken ne tür sorunlar yaşadıklarını keşfedip çözümler üretmek. Bu projede ile bölge belediyeleriyle el ele halkla toplantı düzenleyip bölge hastanelerinde hastalarımızdan bir kısmını muayene edip önerilerde bulunarak çözüm üretmeye çalışıyoruz. Proje kapsamında ilk ziyaretimizi Vezirköprü'ye yaptık. Hastalarımız ve halkımızla tüp bebek yöntemi, ulaşım ve finansman konusunda verimli bir sohbet yaptık. Ben ve Doç. Dr. Bülent Ayaş başkanlığında sorumlu hemşiremiz emine hanım ve sekreterimiz Serpil hanımın da katıldığı güzel bir seminer düzenledik. Daha sonra hastaneye geçip orada bizim kliniğimizde gebelik elde ettiğimiz ikiz gebe hastamızı ve diğer hastaları muayene ettik. OMÜ Tüp Bebek Ünitesi olarak çevre yerleşim bölgelerini gezip belediyelerimizin de desteğiyle halkla biraraya geleceğiz" dedi.

Haber Ara