Dolar

32,3326

Euro

35,1213

Altın

2.302,72

Bist

9.079,97

Ömer Çelik görevini Cevdet Yılmaz'a teslim etti

65. Hükümet'te Avrupa Birliği Bakanlığı'na getirilen Ömer Çelik, AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü gör

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-24 23:03:15

Ömer Çelik görevini Cevdet Yılmaz'a teslim etti
65. Hükümet'te Avrupa Birliği Bakanlığı'na getirilen Ömer Çelik, AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevini Cevdet Yılmaz'a teslim etti.

AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevine getirilen Cevdet Yılmaz, görevi 65. Hükümet'te Avrupa Birliği Bakanı olan Ömer Çelik'ten teslim aldı. Devir teslim töreni, akşam saatlerinde AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşti. Genel Merkez'e girişinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan eski Kalkınma Bakanı, yeni AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Cevdet Yılmaz, "Benim için yeni bir görev. İşin özünde, bütün bu hizmetin odağında AK Parti var. Hükümet çalışmalarının arkasında, ülkemizin ihtiyaç duyduğu politikaların arkasında AK Partimiz var. Dolayısıyla şimdi partimize şerefle hizmet etmeye çalışacağım" diye konuştu.

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik ise, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, "Bugün buradaki görevimi, Medya ve Tanıtım Başkanlığı'nı, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı'nı ve AK Parti Sözcülüğü'nü çok değerli Cevdet Yılmaz kardeşime bırakacağım. Kendisi Kalkınma Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı görevlerini çok başarılı bir şekilde yürüttü. Bakanlar Kurulu'nda beraber de çalıştık. Eski bir arkadaşım, partinin kuruluşunda da beraber çalıştık. Dolayısıyla benim açımdan mutlu bir devir teslim oluyor. Cevdet Bey, bulunduğu kurumların standartlarını yükseltmesiyle, ciddi kafa yormasıyla tanınan bir arkadaşımız. Medya Tanıtım Başkanlığı'nın böyle bir vizyona ihtiyacı var. Partinin politikalarının, seçim kampanyasının, diğer zamanlardaki Türkiye'nin içeride ve dış dünyaya karşı tanıtılması konusunda çalışmalar üreten birimimiz. Burası parti sözcülüğünü üstlenen bir kurum. Parti politikalarının kamuoyuyla net şekilde paylaşılabilmesi, doğru anlaşılabilmesi için de çok büyük görevler üstlenen bir kurum. Burası kurumsallaşmış bir yapı, çok değerli arkadaşlarımız burada görev yaptı" dedi.

Parti sözcülüğünün zor bir iş olduğunu dile getiren Çelik, "Cevdet Bey'in çok başarılı olacağına inanıyorum. Yine de parti sözcülüğü en çok duaya ihtiyacı olan, en çok dua edilmesi gereken bir görev. Sürekli olarak gelişmeler oluyor, bunların bazen anında kamuoyuyla doğru bir şekilde paylaşılması bakımından her zaman hazırlık yapma imkanı olmuyor. Bu bakımdan da Cevdet Bey gibi tecrübeli bir siyasetçinin buraya gelmesi, bu görevi de hakkıyla yapılması açısından çok kıymetli olacaktır. Doğrusunu söylemek gerekirse kendisiyle daha önce uzun süre görev yapmış birisi olarak, daha dün gece yine bu parti binasında beraber hükümet programı çalıştığımız bir arkadaşımız, kendisiyle halef selef olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Çok başarılar dilerim, Allah yolunu açık etsin. Allah partimizin bu memlekete, ülkemize daha çok hizmetler yapmasını, bu bağlamda burada Medya ve Tanıtım Başkanlığı'nın her zaman daha büyük hizmetlerde bulunmasını nasip etsin. Hakkınızı helal edin. Bundan sonra başka birimlerde, başka hizmetlerde beraber olacağız. Çok değerli, çok kaliteli bir arkadaşımız bu görevi üstleniyor. Bu bakımdan da partimiz adına büyük bir kazanım. Kendisiyle gurur duyuyoruz, Allah mahcup etmesin, hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Cevdet Yılmaz ise, Ömer Çelik'in AK Parti'ye ve ülkeye büyük katkıları olan bir isim olduğunu söyledi. Çelik ile geçmişte aynı hükümette birlikte görevler yaptıklarını hatırlatan Yılmaz, "Ben de bugün kendisine partimize kuruluşundan bugüne yaptığı katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Entelektüel kapasitesiyle değişen şartlara hızla uyum sağlayan zihniyle, son derece önemli değerleriyle, gerçekten ülkemize çok önemli katkılarda bulundu. Bundan sonra da inşallah Bakanlar Kurulumuzda bu katkılara devam edecek. Avrupa Birliği gibi özellikle son dönemlerde önemli tartışmaların olduğu bir alanda inşallah çok olumlu katkılarda bulunacak. Ben de bir anlamda hükümetten partiye transfer oldum. MYK üyesi olarak bugün ilk toplantımızı yapacağız. Tanıtım ve Medya Başkanlığı'na atanmaktan dolayı, bu göreve gelmekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Bütün politikalarımızın özünü aslında partimiz oluşturuyor. AK Parti olmazsa AK Parti hükümetleri de olmaz, AK Parti politikaları da olmaz, uygulamaları da olmaz. Dolayısıyla her şeyin odağı aslında burası, mutfak burası, merkez burası. Burada görev yapmak büyük bir şeref, büyük bir onur. Bu onuru yaşamaktan dolayı gerçekten müteşekkirim. Partimize kuruluşundan bugüne her kademede hizmeti geçen bütün arkadaşlarımıza ben şükranlarımı sunuyorum. Elimden gelen bütün gayretle bu göreve layık olmaya çalışacağım. Bu birimizi partimize yakışır bir şekilde, daha önceki arkadaşlarımızın da yaptığı gibi çalıştırma gayreti içinde olacağım. Tabi ki bir ekip olarak, hiçbir şey tek başına olmuyor" şeklinde konuştu.

"AK PARTİ YILDIRIM HIZIYLA İŞ YAPIYOR"

"Bugün AK Parti çok hızlı işler yapıyor. AK Parti her zaman hızlıdır, bugün yıldırım hızıyla iş yapıyor" diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Hükümetimiz sabah ilan edildi, hemen öğleden sonra hükmet programı okundu. Dün akşam MKYK'nın ilk toplantısını yaptık, bu akşam MYK'nın ilk toplantısını yapıyoruz. 24 saat içinde çok hızlı bir şekilde bir tarih yazılıyor, yaşanıyor. Bütün bu gerçekleşen hadiselerin, ülkemize, milletimize ve partimize hayırlar getirmesini diliyorum. Parti programımız, yeni hükümetimiz hayırlı olsun diyorum. Bakanlarımıza yürekten başarılar diliyorum. Yeni MKYK'mız ve MYK'mız da hayırlı olsun diyorum, partimize, demokrasimize hayırlar getirsin diyorum. Çok şey öğrenmemiz lazım, Ömer Bey'den ve daha önce görev yapmış arkadaşlarımızdan inşallah istifade edeceğiz, onların tecrübelerini daha geniş bir zamanda dinleyeceğiz ve onun üzerine ne yapabileceğimize bakacağız. İnşallah aldığımız bu bayrağı daha ileri noktalara taşırız. Ben tekrar bu güzel bayrak değişiminin gerek hükümette, gerek partide hayırlar getirmesini diliyorum. Her şeyden önce bu toplumda yaşayan her kesimden insanımıza, oy vermiş olsun olmasın hayırlar getirmesini diliyorum."

Konuşmaların ardından Ömer Çelik ve Cevdet Yılmaz'ın birbirlerine çiçek vermesiyle devir teslim töreni sonlandı.

Haber Ara