Dolar

32,3154

Euro

35,1147

Altın

2.292,51

Bist

9.065,48

Ölü kediden çanta 3000 TL'ye satıldı

Yeni Zelanda'da ölmüş bir sarman kedi postundan yapılmış el çantası 1400 NZD (3 bin TL)' ye satışa çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-24 20:34:33

Ölü kediden çanta 3000 TL'ye satıldı

Yeni Zelanda'da ölmüş bir sarman kedi postundan yapılmış el çantası 1400 NZD'ye satışa çıktı. TradeMe adlı açık arttırma satış sitesine konulan ürün oldukça farklı tepkiler çekti.

Çantanın ürün sayfasında 'yapımında hiç bir hayvan zarar görmemiştir' ibaresi yer alıyor. Karşıt görüştekiler ise zevksiz, itici ve saygısızca olduğunu söylüyor.

BU KEDİ ARTIK BİR EL ÇANTASI

Yeni Zelanda'da bir post doldurucusu tarafından bir moda parçası haline getirilmiş. Bu oldukça alışılmamış ve dehşet verici üründe kedinin kafası bile tamamen yerli yerinde. Açık arttırma açılış fiyatı ise 3000 TL.

KEDİNİN ÖLDÜRÜLMEDİĞİNİ SAVUNUYORLAR

Ürünün açıklamasında ayrıca Clare Hobbs'un bu eseri için kedinin öldürülmediğini yazıyor. Açık arttırmanın gerçekleşeceği internet sitesinin temsilcisi Logan Mudge, şirketin bu üründe herhangi bir 'hayvan zulmü' olmadığına teminat verebileceğini açıkladı.

AĞIR ELEŞTİRİLER

Öte yandan çantanın karşıtları çantayı ağır dille eleştirdiler. Yeni Zelanda'da çalışmalarını sürdüren Hayvanları İstismardan Kurtarma Derneği başkanı Hans Kriek, çantanın 'zevksiz' ve 'saygısız' olduğunu söyledi. 'Eğer bunları insanlarla yapacak olsaydınız, kesinlikle kabul edilemez oldurdu... bir kediyi çantaya dönüştürmek bir filin ayağından şemsiyelik yapmaktan farklı mı?'

CİDDİ TEPKİNİN YANINDA BEĞENENLER DE OLDU

Çantanın üzerindeki açıklamda; 'Profesyonel eğitim almış post doldurucusu Clare Hobbs 'sanatsal tutkularını ve özellikle vahşi ve evcil kedileri kullanarak gerçeküstünü yakalama arzusunu ifade ediyor,' ifadesi bulunuyor.

Yeni Zelanda'da doğal yollardan ölmüş veya uyutulmuş hayvanların postunu doldurmak yasal. Fakat açık arttırma sitesi üzerinde yine de çantaya oldukça ciddi tepkiler de geldi. Bazıları 'bunu yapanların nesi var?' derken, diğerleri bu kedinin nasıl ölmüş olduğunu sorguladı. Ama yorumlarda çantayı çok beğenmiş olanlar ve 'param olsa ben alırdım' diyenler de oldu. Açık arttırma Çarşamba akşamı sona erecek ve bu 'değişik' çanta sahibini bulacak.

Haber Ara