Dolar

32,5665

Euro

34,9826

Altın

2.425,47

Bist

9.722,09

Ölen asker sayısı internete sızdı

Rusya, Ukrayna'da askerlerinin savaştığını inkar ediyordu ancak görünenin aksine bir sır gibi saklanan ölü asker sayıları yanlışlıkla internete sızdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-28 23:46:48

Ölen asker sayısı internete sızdı

Rusya, Ukrayna 'da girdiği askeri çatışmaları inkar etmesine rağmen internete sızan ölü asker sayıları ve diğer gizli bilgiler, olayın büyüklüğünü ortaya çıkarıyor.

BİRÇOK SIR ORTAYA ÇIKTI

Rusya 'da bir haber sitesi, Ukrayna 'nın doğusunda çıkan çatışmalarda ölen ve yaralanan asker sayısını ortaya çıkardı. İnternete yanlışlıkla sızan bilgilerde; asker sayıları, pazar, ekonomi ve birçok konuyla ilgili gizli bilgi ortaya çıktı.

KISA SÜREDE İNTERNETTEN KALDIRILDI

Yanlışlıkla ortaya çıktığı düşünülen bilgiler kısa süre sonra internetten kaldırıldı. Ancak birçok sitenin veritabanında bilgiler kaydedilmişti.

ASKER SAYILARI GİZLENİYORDU

Mayıs ayında Putin ölen asker sayılarının gizli tutulacağını söylemişti. Putin 'in sözcüsü Dmitry Peskov bu konunun Ukrayna 'daki savaşla alakası olmadığını, yalnızca yasayı iyileştirme adına bir adım olduğunu söylemişti.

ÖLEN ASKER AİLELERİNE 90 BİN TL TAZMİNAT

Sızan gizli bilgilere göre ölen askerkerin ailelerine yaklaşık 90 bin TL veriliyor, yaralanan askerlere ise 35 bin TL tazminat ödeniyormuş. 2015 verilerine göre ölen 2000'den fazla asker ailesine ve yaralanan 3200 askere tazminat ödenmiş.

SIZAN BİLGİLER "ÖLÜDE TIRNAK"

Bilgileri açığa çıkaranlarsa bunların sadece 'ölüde tırnak' olduğunu, bilinmeyen çok şeyin olduğunu vurguladı.

Haber Ara