Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Olay yeri inceleme heyetine saldırı anı kamerada

Olay yeri inceleme heyetine saldırı anı kamerada

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-30 17:11:21

Olay yeri inceleme heyetine saldırı anı kamerada
Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırısının ardından inceleme yapmak üzere olay yerine giden Başsavcı Ramazan Solmaz ve beraberindeki heyete yönelik PKK'lı teröristlerce ara sokaklardan gerçekleştirilen saldırı, helikopter kamerasıyla kaydedildi.

Helikopter kamerası görüntülerinde, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği ve 2 polis memurunun şehit olduğu saldırının gerçekleştirildiği Yenikapı Sokak'ta Başsavcı Solmaz, Başsavcı Vekili Gürkan Kütük, savcılar, olay yeri inceleme ekipleri ve Diyarbakır Barosu temsilcilerinden oluşan heyet bulunduğu sırada, teröristlerin ara sokaklardan uzun namlulu silah, bomba ve roketatarla saldırıda bulunması yer alıyor.

Kayıtlarda, Şeftali ve Dicle sokakta toplanan teröristlerin Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu sokağa ellerindeki roketatar ve uzun namlulu silahlarla ilerlediği görülüyor. Görüntülerde, heyetin güvenliğini sağlayan polislere ve zırhlı araca yapılan, 2 polisin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırı anı da bulunuyor.

Labirenti andıran yapılaşmanın olduğu Sur'da dar sokaklar ve caddeler teröristlerin kaçışını kolaylaştırmaya imkan tanırken, hava destekli operasyonlarda görüntü alınmasını engellemek ve pusu hazırlığı yaparken kamufle olmak için teröristlerin sokakların üzerini kapattığı çok sayıda branda ile hendek ve barikatlar olduğu da dikkati çekiyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde önceki gün teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur şehit olmuş, çıkan çatışmada Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetmiş, bir polis memuru ile AA muhabiri yaralanmıştı.

İncelemelerde bulunmak üzere olay yerine giden Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz'ın da arasında bulunduğu heyet, çatışmanın ortasında kalmış, teröristlerin açtığı ateşle 2 polis memuru daha yaralanmıştı.

İlan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından olay yerinde incelemede bulunan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz ve beraberindekilere bugün de teröristlerce ateş açılmıştı.

Haber Ara