Dolar

32,3157

Euro

35,1159

Altın

2.292,25

Bist

9.058,68

Öğrencilere İstanbulkart müjdesi

İstanbul'da bazı üniversitelerde öğrenci kartı ve İstanbulkartlar birbirine entegre edildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-04 19:09:02

Öğrencilere İstanbulkart müjdesi

Bu yıl büyük bir yeniliğe imza atılarak bazı üniversitelerde öğrenci kartı ve İstanbulkartlar birbirine entegre edildi. Kartların ön yüzü üniversite kimlik kartının görseli, arkası ise standart İstanbulkart görseli ile kaplandı

ŞİMDİLİK 6 ÜNİVERSİTEDE BAŞLADI

Şimdilik 6 üniversitede başlayan pilot uygulamanın önümüzdeki yıllarda tüm üniversiteleri kapsaması hedefleniyor. İETT üniversite sonuçları açıklanır açıklanmaz 10 gün içinde İstanbulkartları hazır hale getirerek üniversitelere teslim etti. Öncesinde ise öğrencileri SMS ve mail göndererek bilgilendirdi.

135 BİN ÖĞRENCİ KULLANIYOR

135 bin öğrenci 50 üniversite İETT ve üniversiteler ile işbirliği içinde yürütülen çalışma kapsamında geçtiğimiz yıl 125 bin öğrenciye verilen indirimli İstanbulkart sayısı bu yıl 135 bine çıktı. İstanbul'daki 50 üniversitede öğrenciler herhangi bir belgeye gerek kalmadan kayıt oldukları esnada aynı zamanda kimlik kartları yerine geçecek olan İstanbulkartlarını alacaklar.

Bu uygulama ile il dışından gelen öğrenciler yabancılık çekmeden İstanbul'da toplu ulaşıma hızlı bir şekilde katılmış olacaklar. Öğrenciler ayrıca kartlarını aldıklarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş'ın tebrik mektubu ile karşılaşacak. Üniversite kampüslerine biletmatik Öğrenciler kartlarına 10 lira yükledikten sonra biletmatiklere okutarak İstanbulkartlarını indirimli tarifesinde kullanabilecekler.

BİLETMATİKLERDE DOLDURULABİLİYOR

Ayrıca, birçok üniversitede bulunan biletmatiklerde İstanbulkartlarını doldurabilecekler. Öğrencinin cebine 100 lira harçlık kaldı Önceden öğrenciler, İstanbulkart Başvuru Merkezleri'nden indirimli İstanbulkartlarını temin etmek istediklerinde üniversitelerinden öğrenci belgesi almaları gerekiyordu. Üniversitelerin yaptığı kurumsal başvurularda ise kayıt dönemlerinde hem üniversitelerin öğrenci işleri birimlerinde hem de başvuru merkezlerinde aşırı bir yoğunluk oluşuyordu.

Süreç uzadığı için öğrenciler İstanbulkartlarını temin edemiyor ve indirimli tarifeden yararlanamıyordu. Bir aylık süreçte toplu ulaşımı kullanan öğrencilerin, tam bilet tarifesine harcadıkları yaklaşık 100 lira da bu uygulama ile ceplerinde kalmış oldu.

Haber Ara