Dolar

32,3641

Euro

34,9738

Altın

2.326,17

Bist

9.073,02

Oğlunun yürüdüğünü görmek istiyor

Oğlunun yürüdüğünü görmek istiyor

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-28 11:33:05

Oğlunun yürüdüğünü görmek istiyor
HİKMET FARUK BAŞER - Baba Nazır Atmaca, vakumla gerçekleştirilen doğum sırasında beyin felci geçirdiği belirtilen 16 yaşındaki oğlu Onur Can'ın tedavisi için yetkililer ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Atmaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun beyninin, doğum sırasında uygulanan vakum dolayısıyla oksijensiz kaldığını ve felç geçirdiğini söyledi.

Oğlunun yüzde 98 engelli raporu bulunduğunu belirten Atmaca, "Oğlum yürüyemiyor ve konuşamıyor. Maddi imkanım olmadığı için oğlumu tedavi ettiremiyorum. Evim olsa satıp tedavisini yaptıracağım ama o da yok. Para da benim bulabileceğim bir miktar değil. Çalışarak ancak 10 yılda toparlayacağım bir para.' dedi.

Atmaca, doktorların, tedavi olması halinde 16 yaşına kadar güçlükle büyüttüğü oğlunun sağlığına kavuşabileceğini söylediklerini dile getirdi.

Çocuğunun ameliyatı için yaklaşık 150 bin lira gerektiğini ifade eden Atmaca, "Ameliyatı İstanbul'da özel bir hastanede olacak. Doktorlar, 'İyileşme şansı var' diyor. Bunun yanından hızlı bir rehabilitasyon dönemi geçirmesi gerekiyor. Robotla yürüme, havuz ve ozon tedavisi olması gerekiyor." diye konuştu.

- "Ayakları üzerinde dursun"

Atmaca, oğlunun kendisine bakacak düzeye gelmesi için tedavi olması gerektiğini söyledi.

Bacakları açılmadığından Onur Can'ın yürüyemediğini belirten Atmaca, "Biz ömür boyu yaşamayacağız. Ayakları üzerinde dursun istiyoruz. Kas ameliyatı olması gerekiyor. En azından oğlumun yürüdüğünü, konuştuğunu görmek istiyorum. Cumhurbaşkanımızdan, yetkililerden ve hayırseverlerden oğlumun tedavisi için yardım istiyorum.' ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara