Dolar

32,5577

Euro

34,8433

Altın

2.430,57

Bist

9.722,09

Odunpazarı için korsan matbu itiraz dilekçeleri dağıtıldığı iddiası

Muttalıp'tan sonra Odunpazarı için de korsan matbu itiraz dilekçeleri dağıtıldığı iddia edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-28 14:16:39

Odunpazarı için korsan matbu itiraz dilekçeleri dağıtıldığı iddiası
Muttalıp'tan sonra Odunpazarı için de korsan matbu itiraz dilekçeleri dağıtıldığı iddia edildi.

Dağıtılan itiraz dilekçeleriyle ilgili olarak Küçük Sanayi esnafını bu oyuna gelmemeleri konusunda uyaran Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir'in anayasası olarak nitelendirilen ve Büyükşehir Meclisi'nden oy birliğiyle geçen 1/25 binlik Nazım İmar Planı ile ilgili olarak, 2009 yılında 1/25 binlik planın iptali için oynanan oyunun tekrar sahneye konduğuna dikkat çekti. Matbu itiraz dilekçesini hazırlayıp dağıtanların, şimdi de Odunpazarı Küçük Sanayi Bölgesi için matbu itiraz dilekçesi dağıttığı öne sürülen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"2009 yılında matbu dilekçeler bastırıp dağıtarak ve mülk sahibi olmayanlara da imzalatılarak, 'İtiraz et' kampanyası başlatanlar, meclisten oy birliğiyle geçen yeni planı da uygulatmamak için aynı oyunu oynamaya başladılar. Böylece Odunpazarı'ndaki Küçük Sanayi Sitesi'nin çöküntü alanı olarak kalması sağlanmaya çalışılıyor. Ekteki fotoğrafta yer alan hazırlanıp dağıtılan tek tip itiraz dilekçesi kiracılara bile imzalatılarak, sonuç alınmak isteniyor. Matbu dilekçede Küçük Sanayi Sitesi'nin 1920'li yıllarda kurulmuş bir dönemin tarihinin, kültürünün sembolü olduğu gibi komik iddialara yer verilerek, mevcut çöküntü ve insan onuruna yakışmayan alanın aynen korunması isteniyor. Art niyetli kişilerce yapılan bu girişime karşı Küçük Sanayi esnafını bu oyuna gelmemeleri konusunda Büyükşehir ve Odunpazarı Belediyeleri olarak uyarırız."

"Eskişehir'in gelişmesini istemeyen zihniyetin oyunudur"

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, bunların Eskişehir'in gelişmesini istemeyenlerin oyunu olduğunu belirtti. Küçük Sanayi esnafını oyuna gelmemeleri konusunda uyaran Başkan Kurt, "Ben Küçük Sanayi esnafını bu oyuna gelememeleri konusunda bir kez daha uyarıyorum. Bunlar siyasi çalışmalardır. Eskişehir'in gelişmesini istemeyen zihniyetin oyunudur. Vatandaşlarımız bu oyunlara itibar etmemelidir" dedi.

Haber Ara