Dolar

32,3301

Euro

35,0306

Altın

2.283,67

Bist

8.974,91

Odunpazarı Belediyesi Kurtuluş Savaşı'nın yaşandığı toprakları adım adım yürüyecek

Odunpazarı Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 2 Eylül Eskişehir'in Kurtuluşu nedeniyle 'Direniş-Diriliş-Kurtuluş Metristepe'den Kocatepe'ye Halk Yürüyüşü' düzenliyor. Bu yıl ikincisi düzenlenecek yürüyüş etkinlikleri 1-4 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-31 16:54:20

Odunpazarı Belediyesi Kurtuluş Savaşı'nın yaşandığı toprakları adım adım yürüyecek
Odunpazarı Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 2 Eylül Eskişehir'in Kurtuluşu nedeniyle "Direniş-Diriliş-Kurtuluş Metristepe'den Kocatepe'ye Halk Yürüyüşü" düzenliyor. Bu yıl ikincisi düzenlenecek yürüyüş etkinlikleri 1-4 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.

ETKİNLİKLER ANITKABİR VE İLK MECLİS ZİYARETİ İLE BAŞLAYACAK

Yapılan açıklamaya göre; yürüyüş kapsamında ilk olarak 1 Eylül 2016 Perşembe günü Anıtkabir ve İlk Meclis ziyareti gerçekleştirilecek. Anıtkabir ve İlk Meclis ziyaretine Odunpazarı Belediyesi halk ve gençlik merkezlerinden katılım sağlanabilecek. Ziyarete gidecekler 1 Eylül 2016 Perşembe günü Yenidoğan Mahallesi'nde bulunan Odunpazarı Belediyesi önünde bir araya gelecek. 08.00'de ise Odunpazarı Belediyesi önünden Ankara'ya hareket edilecek.

ESKİŞEHİR'İN KURTULUŞU KENT YÜRÜYÜŞÜ İLE KUTLANACAK

"Direniş-Diriliş-Kurtuluş Metristepe'den Kocatepe'ye Halk Yürüyüşü" etkinliği 2 Eylül Cuma günü yapılacak olan Eskişehir Kurtuluş Kent Yürüyüşü ile devam edecek. Eskişehir'in Kurtuluşu'nun kutlanacağı Kent Yürüyüşü 14.00'te Adalar Migros önünden başlayacak. Yürüyüşün ardından da 17.00'de Kurşunlu Külliyesi'nde sergi düzenlenecek.

METRİSTEPE'DE KAMP

3 Eylül 2016 Cumartesi günü ise Metristepe-Duatepe-Kocatepe ziyaretleri gerçekleştirilecek. Sivil toplum örgütleri temsilcileri ve profesyonel yürüyüş ekiplerinin katılacağı Metristepe-Duatepe-Kocatepe ziyaretleri için 07.00'de Odunpazarı Belediyesi önünden hareket edilecek. 31 Ağustos 2016 Çarşamba gününe kadar Odunpazarı Belediyesi Halk Masası biriminden sağlanacak taahhütnameyi imzalayan herkesin katılabileceği Metristepe-Duatepe-Kocatepe ziyaretleri için ücretsiz ulaşım imkanı sağlanacak. Panel, sergi, drama gösterileri, şiir dinletilerinin yanında kuvayi milliye türkülerinin de söyleneceği Metristepe Kamp'ı için 3 Eylül Cumartesi günü 15.00'de Odunpazarı Belediyesi önünden hareket edilecek. Dileyen herkesin katılabileceği kampta, çadır ve uyku tulumu gibi kamp malzemelerini katılımcıların getirmesi gerekiyor.

METRİSTEPE TIRMANIŞINA KATILANLARA KATILIM BELGESİ VERİLECEK

"Direniş-Diriliş-Kurtuluş Metristepe'den Kocatepe'ye Halk Yürüyüşü" 4 Eylül 2016 Pazar günü yapılacak olan Metristepe tırmanışı ile sona erecek. İsteyen herkesin katılabileceği Metristepe tırmanış, Bozüyük/Nanedere Mevkii'nden başlayacak. 8 kilometre sürecek olan tırmanışa katılmak isteyenler için Bozüyük'teki toplanma alanına ücretsiz ulaşım sağlanacak. Metristepe tırmanışı için 4 Eylül Pazar günü 10.00'da Odunpazarı Belediyesi önünden hareket edilecek. Ayrıca Metristepe tırmanışına katılan herkese katılım belgesi ve andaç verilecek.

Haber Ara