Dolar

32,3300

Euro

35,0655

Altın

2.282,22

Bist

8.989,73

Ödemişli patates üreticilerine can suyu

Ödemişli patates üreticilerine can suyu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-29 17:52:27

Ödemişli patates üreticilerine can suyu
Türkiye'nin önemli patates üretim merkezlerinden Ödemiş'te fiyatların düşük seyrettiği günlerde Karşıyaka Belediyesi ile Gereli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında imzalanan 100 tonluk patates alım protokolü, üreticinin yüzünü güldürdü.

İlçede, "Sarıkız" olarak bilinen yaz patatesinin hasadı sürüyor. Patatesin üretici fiyatının 10 kuruşa kadar düşmesiyle sıkıntılı günler geçiren Ödemişli üreticiler, Karşıyaka Belediyesi'nin 100 tonluk patates alım kararı ile rahatladı.

Ödemiş'e bağlı Gereli Mahallesi'nde faaliyet gösteren Gereli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile Karşıyaka Belediyesi arasında 100 tonluk patates alımını öngören protokol, düzenlenen törenle imzalandı.

Törende konuşan, Gereli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Gerçek, imzaladıkları protokolün üreticiye bir kıvılcım olacağını belirterek, "Biz üreticiler olarak patateste çok sorunlar yaşıyoruz. Tüccarlar fiyatların düşük olması nedeniyle ürünü satın almak istemiyorlar. Karşıyaka Belediyesi'ne bu kararından ötürü teşekkür ediyorum." dedi.

Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa da patates üreticisinin alın terine sahip çıkıldığını belirterek, "Bu protokol düşük fiyat nedeniyle sıkıntılı günler geçiren üreticimize can suyu oldu. Üreticiye sahip çıkılan bu tür protokollerin artmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise çiftçi bir ailenin çocuğu olarak üreticinin sorunlarını bildiğini vurgulayarak, "Bu topraklar kutsal ve özel topraklardır. Yılda iki üç ürünü bile kaldırdığımız topraklardır. Patatesin üzerinde siyaset üretmek için gelmedik. Biz Karşıyaka Belediyesi olarak yerelde kalkınmayı önemsiyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Akpınar ve Gereli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Gerçek, Karşıyaka Belediyesi'nin 100 tonluk patates alımını öngören sözleşmeyi imzaladı.


Haber Ara