Dolar

32,5831

Euro

34,7960

Altın

2.507,57

Bist

9.693,46

Öcalan'ın yazdığı kitaplar kendisine verilmedi

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın geçmiş yıllarda kaleme aldığı ve konuşmalarından derlenen 4 kitabı, 'örgüt propagandası' içerdiği gerekçesiyle İmralı Cezaevi yönetimi tarafından Öcalan'a teslim edilmediği iddia edildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-02 17:57:50

Öcalan'ın yazdığı kitaplar kendisine verilmedi

Evrensel'de yer alan habere göre, Abdullah Öcalan'a uygulanan ağırlaştırılmış tecrit sürerken, İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi skandal bir karara imza attı. Daha önceki yıllarda Öcalan tarafından kaleme alınan ve konuşmalarından derlenen "Sosyalizmde ısrar", "Kürt aşkı", "Nasıl Yaşamalı" ve "Gerçeğin dili ve eylemi" adlı kitaplar, geçtiğimiz ay avukatları tarafından Öcalan'a teslim edilmek üzere cezaevine gönderildi. Fakat Öcalan'ın kitapları "örgüt propagandası" yapıldığı iddiasıyla kendisine verilmedi.

Konuya ilişkin konuşan Öcalan'ın avukatlarından Rezan Sarıca, durumu İmralı'da kalan diğer müvekkillerinden Nasrullah Kuran ile mektup aracılığıyla yaptıkları görüşmede öğrendiklerini söyledi.

Sarıca, müvekkiline ait olan 4 kitabın cezaevi idaresi tarafından kendisine "örgüt propagandası" iddiasıyla verilmediğinin ortaya çıktığını söyledi.

Haber Ara