Dolar

32,6007

Euro

34,8130

Altın

2.501,47

Bist

9.476,89

Obama'ya suikast planlayan biri tutuklandı

ABD Başkanı Obama'ya suikast planladığı iddiasıyla bir kişi yapılan operasyon sonrasında evinde tutuklandı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 17:12:19

Obama'ya suikast planlayan biri tutuklandı

Sputnik'te yer alan habere göre Obama'yı golf oynarken sahada öldürmeyi planladığı iddia edilen ABD'li şahsın evinde koliler dolusu mühimmat da ele geçirildi.
Beyaz Saray'da ‘şüpheli paket' alarmı FoxNews kanalının FBI soruşturma dosyalarından aktardığına göre, Massachusetts'de yaşayan Joseph Gargiulo isimli şahsın evine baskın düzenleyen FBI ajanları, evde kasalar dolusu silah, mühimmat ve patlayıcı da ele geçirdi.

Holliston kentinde yaşayan 48 yaşındaki Gargiulo'ya yakın bir muhbirden aldığı bilgiyle harekete geçen FBI'ın düzenlediği soruşturma dosyasına göre Gargiula birkaç kez bu kişiye ABD başkanını öldürmeyi planladığını dile getirdi. 'Akli dengesi yıpranmış bir şahıs' olarak rapor edilen Gargiulo'nun evinde ele geçirilen diğer eşyalar arasında elektroşok cihazı, patlayıcı yapımında kullanılan termit maddesi ve av bıçakları da bulunuyor.

Gayrımenkul değerleme uzmanı olarak çalıştığı öğrenilen Gargiulo'nun konuşmalarına tanık olan muhbir, şahsın Obama'yla birlikte iç güvenlik ajanları ve Müslümanların da öldürülmeleri gerektiğine dair sözlerini birkaç kez işittiğini ifade etti. Garguilo, Obama'yı Martha's Vineyard isimli golf sahasında golf oynarken içeri sızarak öldürmeyi planladığını söyledi.

Çokça steroid maddesi kullandığı da belirtilen Gatguilo'nun daha önceden silah kullanma yasağının da bulunduğu ifade edildi. FBI, henüz Obama'ya gerçek bir suikast düzenleme planı yaptığı ispatlanmayan Gargiulo'yu yasadışı silah ve mühimmat bulundurma suçlamasıyla mahkemeye çıkarttı. Gargiulo'nun en az 10 yıl hapis ve 250 bin dolar da para cezası alabileceği belirtiliyor.

Haber Ara