Dolar

32,3657

Euro

34,9677

Altın

2.325,64

Bist

9.135,30

Obama'nın döşediği taşlar Washington-Moskova ilişkisini etkileyecek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova ile yeni ABD yönetimi arasındaki ilişkilerin Barack Obama yönetiminin döşediği siyasi mayınlar ve engellerden etkileneceğini söyledi.a

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-23 19:49:47

Obama'nın döşediği taşlar Washington-Moskova ilişkisini etkileyecek

Lavrov, Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Sputnik'in aktardığına göre Lavrov, "Başkan Barack Obama yönetiminin görev süresinin son günlerinde 'titizlikle' yarattığı yasal engeller ve 'mayınlı araziler', Rusya ve ABD arasındaki normal iletişimi ciddi biçimde zorlayacak" dedi.

"İLİŞKİLERİ NORMALLEŞTİRMEYE HAZIRIZ"

Demokratların ilişkileri sabote etmeye yönelik girişimlerini bildikleri için çok fazla ümitlenmediklerini kaydeden Lavrov, ABD ile ilişkileri normalleştirmeye hazır olduklarını ifade etti. Lavrov, bunun ancak eşitlik, karşılıklı saygı ve terörle mücadele gibi alanlarda çıkar dengesi gözetme temelinde gerçekleşebileceği vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanı, Washington ile ikili ve uluslararası ilişkilerdeki konuları görüşmek için Trump yönetiminin şekillenmesini bekleyeceklerini sözlerine ekledi.

"ÇIKARLARIMIZ ÖRTÜŞÜYOR"

Bu arada Lavrov, Moskova ve Washington'un çıkarlarının IŞİD'le mücadele alanında birbiriyle örtüştüğünü söyledi. Dışişleri Bakanı, "Yeni ABD yönetiminin en önemli öncelikleri arasında IŞİD ile mücadelenin ve bu örgütün yok edilmesinin olduğu belirtildi. Rusya ile ABD'nin ve Macaristan da dahil olmak üzere birçok ülkenin bu konudaki çıkarları örtüşüyor" diye konuştu.

"PUTİN'İN ORTAK CEPHE İNİSİYATİFİ GEÇERLİLİĞİNİ KORUYOR"

Putin'in bir buçuk yıl önce BM Genel Kurulu'nda uluslararası terörle mücadele için ortak cephe kurma çağrısı yaptığını anımsatan Lavrov, "Rusya'nın bu inisiyatif geçerliliğini koruyor. Donald Trump yönetiminin terörle mücadele alanında formüle edeceği temel yaklaşımları da göz önünde bulundurmaya hazırız. Rusya ve ABD'nin terörle mücadelede işbirliği yapmak için kavramsal ve gerçekçi bir gerekçesi var" ifadelerini kullandı.

NELER YAŞANDI? (HABERLERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFLARA TIKLAYINIZ)

445899

manset_15

c_17

manset_16

c_16

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara