Dolar

32,6273

Euro

34,7472

Altın

2.502,93

Bist

9.524,59

Obama: Hiroşima için özür dilemeyeceğim

ABD Başkanı Obama, 120 bin Japon'un hayatını kaybettiği Hiroşima için özür dilemeyeceğini belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-26 15:10:55

Obama: Hiroşima için özür dilemeyeceğim

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama, ABD, Almanya, Fransa, Japonya, İngiltere, Kanada ve İtalya'dan oluşan 42. si düzenlenen G7 Zirvesi'ne katılmak üzere Japonya'ya gitti.

SON KEZ ABD BAŞKANI

Obama, dış politika, iklim değişikliği ve enerji, genişleme, kaliteli alt yapı yatırımı gibi konuların ele alınacağı zirvede, son kez ABD Başkanı olarak bulunuyor.

"HİROŞİMA İÇİN ÖZÜR DİLEMEYECEĞİM"

Obama bugün Hiroşima'ya tarihi bir ziyaret gerçekleştirecek. Hiroşima'ya giden ilk ABD Başkanı olacak olan Obama buraya atom bombası atılması nedeniyle özür dilemeyeceğini, konunun tarihçiler tarafından incelenmesi gerektiğini açıkladı.

Obama kendisine yöneltilen özür dileyecek misiniz sorusuna “Hayır, savaş sırasında siyasi liderler her türlü kararlar alabilir. Tüm liderler zor kararlar almak zorundadır özellikle de savaş sırasında” şeklinde yanıt verdi.

NE OLMUŞTU?

ABD, 6 Ağustos 1945'te Hiroşima'ya tarihin ilk atom bombasını fırlatmış, kentin neredeyse tamamı yerle bir olurken, ilk anda 80 bin kişi yaşamını yitirmişti. Üç gün sonra da Nagazaki'ye atom bombası atılmış, 40 bin kişi ölmüştü. Japonya, bombalı saldırıların ardından bir kaç gün sonra İkinci Dünya Savaşı'nda yenilgiyi kabul etmişti.

 

Haber Ara