Dolar

32,5629

Euro

34,9267

Altın

2.427,49

Bist

9.722,09

'Obama Filistin'i tanımadan görevi bırakmasın'

ABD eski başkanı​ Jimmy Carter, 20 Ocak'ta görev süresi dolacak olan Barack Obama'ya Filistin konusunda çağrıda bulundu. Carter, Obama'nın görevi bitmeden Filistin'i tanımasını istedi ve bu talebinin İsrail-Filistin ihtilafının geleceği​ için büyük önem taşıdığını belirtti. ​

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-30 12:09:00

'Obama Filistin'i tanımadan görevi bırakmasın'

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, ABD eski başkanı Jimmy Carter, Obama'nın görev süresi sona ermeden ABD'nin, Filistin'i tanınması gerektiğini söyledi.

VAKİT KISITLI

Carter, ABD'nin İsrail-Filistin çatışmasının geleceğinin Obama dönemi sona ermeden şekillenebileceğine inandığını söyledi ancak söz konusu sorunun çözülmesi için vakit çok kısıtlı.

Barack Obama'ya 20 Ocak'ta görevinden ayrılmadan önce Filistin'i tanıma çağrısında bulunan Carter, çağrının cevap bulmasının İsrail-Filistin ihtilafının geleceği için büyük önem taşıdığını belirtti.

The New York Times gazetesinde yer alan habere göre, Carter, ABD'nin Filistin devletinin tanınmasının "Filistin'i tanımayan diğer ülkelerin bunu yapmasını kolaylaştıracak ve Güvenlik Konseyi'nin bu konuda bir karar vermesinin yolunu açacaktır" dedi.

Haber Ara