Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Obama'dan şaşırtan ve gülümseten veda

ABD Başkanı Obama, Beyaz Saray Muhabirleri Derneği'nin geleneksel yemeğinde katılımcıları yaptığı veda konuşması ile şaşırttı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-01 20:01:41

Obama'dan şaşırtan ve gülümseten veda

Obama, başkent Washington'da, her yıl düzenlenen ve ABD başkanlarının esprili konuşmalarına sahne olan yemeğe eşi Michelle Obama ile katıldı.

Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri için partilerinin adaylığını kazanmaya çalışan aday adaylarının her birine takılan Obama, gelecek yılki yemekte bir kadın başkanın konuşacağını belirterek isim vermeden Hillary Clinton'ı işaret etti. Obama'nın "Bu sahnede gelecek sene başka biri olacak. Bu kadının kim olacağını herkes tahmin edebilir" sözleri salondakileri güldürdü.

SALONU KAHKAHAYA BOĞDU

Özellikle Kongre'deki Cumhuriyetçi partililerin yanı sıra yabancı devlet adamlarının, görevinden ayrılışını sabırsızlıkla beklediğini ifade eden Obama, bu noktada geçen günlerde Birleşik Krallık seyahati sırasında tahtın üçüncü sıradaki varisi iki yaşındaki Prens George'un kendisini pijamayla karşılamasını hatırlattı. Obama, "Geçen hafta Prense George görüşmemize sabahlığıyla çıkageldi. Suratıma inmiş tokat gibiydi. Açıkça protokolün ihlal edilmesi" diyerek salondakileri güldürdü.

"OBAMA KAÇAR"

İki parmağını dudaklarına götüren Obama, "Söyleyebileceğim iki kelime daha var: Obama kaçar" sözleriyle konuşmasını tamamladı ve mikrofonu havaya kaldırıp elinden yere bıraktı. Obama, konuşmasının ardından uzun süre alkışlandı.

Haber Ara