Dolar

32,3776

Euro

35,0243

Altın

2.335,12

Bist

9.079,97

Obama'dan Kunduz'da ölenler için taziye mesajı

ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz kentinde Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün hastaneye yönelik hava saldırısında ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-04 08:57:05

Obama'dan Kunduz'da ölenler için taziye mesajı

AA'nın haberine göre, Obama, yazılı açıklamasında, Amerikan halkı adına, Kunduz'da Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü hastanesindeki trajik olayda hayatını kaybeden sağlık çalışanları ve sivillerin yakınlarına taziyelerini ilettiğini belirtti.

ABD Savunma Bakanlığının saldırıya ilişkin kapsamlı soruşturma başlattığını vurgulayan Obama, soruşturma sonuçlanıncaya kadar da bu trajediye ilişkin kesin hükümde bulunmayacaklarını kaydetti.

Eşi Michelle ile dualarının saldırıdan etkilenen siviller ve aileleriyle olduğunu ifade eden Obama, Afganistan'ın güvenliği için uluslararası ortaklarıyla Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ve Afgan hükümetiyle yakından çalışmayı sürdüreceklerini bildirdi.

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz kentinde MSF'nin işlettiği hastanenin ABD uçaklarınca yapıldığı iddia edilen hava saldırısında vurulması sonucu 19 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara