Dolar

32,3675

Euro

34,9615

Altın

2.325,69

Bist

9.125,29

O ülkede MERS salgını devam ediyor mu?

Güney Kore Başbakanı Hwang Kyo-ahn, 36 kişinin ölümüne neden olan MERS salgınının sona erdiğini ve halkın normal hayatlarına dönebileceklerini açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-28 14:36:23

O ülkede  MERS salgını devam ediyor mu?

AA'nın haberine göre, Hwang, hükümet binasında düzenlediği basın toplantısında "Üç haftadan uzun bir süredir yeni vakaya rastlanmadı. Sağlık yetkilileri artık endişelenmeyi gerektirecek bir durum olmadığına karar verdi" diye konuştu.

Salgın sırasında başbakanlık koltuğuna oturan Hwang, hastalığı kontrol altına almakta başarısız oldukları ve halk arasında endişeye yol açtıkları için özür diledi.

Salgından önemli ölçüde etkilenen turizm sektörüyle ekonomiyi canlandırmaya öncelik verildi.

Güney Kore'de, ilk olarak 20 Mayıs'ta Ortadoğu'dan gelen 68 yaşındaki bir kişide görülen hastalık, hastaneden tüm ülkeye yayılmış ve 36 kişinin yaşamını yitirmesine neden olmuştu. Hastalığın yayılmasını engellemek için uygulanan karantinadan 17 bin kişi etkilenmişti.

Corona virüsünün neden olduğu salgının fiilen sona erdiğine ilişkin açıklama, hafta sonuna kadar beklenmiyordu. Bu arada Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), hastanede tedavi gören bir kişinin kanında hala virüse rastlandığı için salgının resmen sona erdiğini duyurmadan önce 28 gün daha bekleyecek.

MERS, ilk kez 2012 yılının eylül ayında Suudi Arabistan'da ortaya çıkmış ve bu ülkede son üç yılda MERS teşhisi koyulan 950 kişiden 412'si yaşamını yitirmişti.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara