Dolar

32,3271

Euro

35,0620

Altın

2.297,63

Bist

9.008,28

O darbeci general de Yunanistan'a kaçtı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası bir generalin daha firari olduğunu açıklayarak, Tuğgeneral Numan Yediyıldız'ın da Yunanistan'a kaçtığını belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-25 23:37:56

O darbeci general de Yunanistan'a kaçtı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, firari asker sayısının halen 130 olduğunu bildirdi. Ancak bir Generalin daha firarda olduğunu açıkladı. 

Işık, ''General sayısında artış oldu. Yunanistan'daki general de firari konumda şu anda Numan Yediyıldız ve 10 tane General şu anda halen firarda'' dedi.

LARİSSA DA GÖREVLİYDİ

AA'nın haberine göre; Tuğgeneral Yediyıldız, Güneydoğu Avrupa Çok Uluslu Barış Gücü Anlaşması ile kurulan Güneydoğu Avrupa Tugayında (SEEBRİG) görevliydi. SEEBRIG'de Türkiye, Bulgaristan, Romanya, İtalya, Arnavutluk, Makedonya ve Yunanistan temsil ediliyor. 

Yunanistan, Larissa'daki SEEBRIG karargahının ev sahipliğini yapıyor. Yediyıldız da geçen yıl bu karargaha atanmıştı.

Yunanistan'da ayrıca Dedeağaç kentine helikopterle kaçan ve Yunanistan polisince gözaltına alınan Binbaşı Gencay Büyük ve Ahmet Güzel ile Yüzbaşılar Uğur Uçan, Abdullah Yetik, Feridun Çoban, Süleyman Özkaynakçı, Başçavuş Bilal Kurugül ve Başçavuş Mesut Fırat'ın iadesi için girişimler devam ediyor.

"7 TÜRK VATANDAŞI YASA DIŞI YOLLARLA GİRİŞ YAPTI"

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Olga Gerovasilli, 7 Türk vatandaşının ülkeye yasa dışı yollarla giriş yaptığını söyledi.

Gerovasili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dedeağaç ve Rodos adasında bulunan bu kişiler hakkında ülkeye yasa dışı giriş yapmak suçlamasıyla soruşturma açıldığını ve savcılığa gönderildiklerini belirtti.

Sözcü, bu kişilerin sığınma talebinde bulunmak için Yunan yetkililere başvurmak istediğini ifade etti.

Sığınma başvurusunda bulunan 7 Türk vatandaşından 4'ü öğretim üyesi bir çift ve iki çocuğundan oluşurken, ailenin Meriç nehri üzerinden Dedeağaç'a ulaştığı bildirildi. Bu dört kişiden sadece birinin pasaportunun geçerli olduğu bildirildi.

Türkiye'den Yunanistan'ın Rodos adasına kaçtığı belirtilen diğer 3 kişinin de aynı şekilde savcılığa götürüldüğü ve yalnızca birinin pasaportunun geçerli olduğu aktarıldı.

Yunanistan'a kaçan Türk vatandaşlarının Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu oldukları tahmin ediliyor.

FETÖ'nun 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 8 darbeci asker de Yunanistan'a kaçmıştı. Türkiye'nin iadesini istediği askerlerin iltica başvuruları halen Yunan makamlarınca değerlendiriliyor.

Haber Ara