Dolar

32,3755

Euro

34,9680

Altın

2.325,67

Bist

9.057,86

NYT: ABD Suriye'yi vurmaya hazırlanıyor

The New York Times gazetesi ABD'nin Esed rejimi ve kimyasal silah ile ilgili açıklamasını değerlendirdi. Gazeteye göre bu 'ABD'nin Suriye'yi yeniden vurma ihtimaline hazırlanıyor olabileceğini' gösteriyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-27 13:51:53

NYT: ABD Suriye'yi vurmaya hazırlanıyor

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Suriye'de yeni bir kimyasal silah saldırısı hazırlığı olduğuna ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "ABD, Esad rejimi tarafından, masum çocuklar dahil kitlesel sivil ölümlerine neden olabilecek muhtemel bir kimyasal silah saldırısı hazırlıklarının olduğunu tespit etmiştir. Bu hazırlıklar, 4 Nisan 2017'deki kimyasal silah saldırısından öncekilere benzemektedir" ifadelerine yer verildi.

New York Times'ta
yayınlanan bir yazıda, Beyaz Saray'ın Suriye hükümetinin bir kimyasal saldırı hazırlığında olduğu biçimindeki açıklamayı yayınlamaya gereksinim duymasının nedeninin belirsiz olduğu kaydedildi. Yazıda, bu açıklamanın, Suriye'ye yönelik yeni bir askeri saldırı ihtimalinin hazırlığı için tasarlanmış gibi göründüğü belirtildi.

RUSYA: KABUL EDİLEMEZ

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Beyaz Saray'ın, 'Suriye hükümetinin başka bir kimyasal saldırıya hazırlandığı, bunun gerçekleşmesi halindeyse büyük bir bedel ödeyeceği' yönündeki açıklamasına ilişkin olarak, "Suriye'nin meşru hükümetine yönelik tehditler kabul edilemez" dedi.

Rus haber ajansı Sputnik'in aktardığına göre Peskov, ‘Suriye hükümetinin başka bir kimyasal saldırıya hazırlandığı' iddia eden Beyaz Saray açıklamasına dair bir soru karşısında, Beyaz Saray'ın bu beklentisini neye dayandırdığını bilmediklerini söyledi.

 

Haber Ara