Dolar

32,5670

Euro

35,0242

Altın

2.428,02

Bist

9.722,09

Nurten Atmaca'nın öldürülmesine ilişkin davada karar

Nurten Atmaca'nın öldürülmesine ilişkin davada karar

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-26 17:26:34

Nurten Atmaca'nın öldürülmesine ilişkin davada karar
Esenyurt'ta, boşandığı eşi Nurten Atmaca'yı iş yerinde bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Mustafa Esersin, 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa Esersin, Nurten Atmaca'nın kardeşi Yusuf Atmaca ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan katılan Yusuf Atmaca'nın avukatı Neslihan Özer Yıldız, maktulün ayrılık kararı üzerine bunu istemeyen sanığın iş yerine gittiğini belirtti. İş yerinde olayın gerçekleştiğini dile getiren Özer, 'Maktulün sanığı iş yerine davet etmesi söz konusu değildir. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz.' dedi.

Sanık Esersin'in avukatı Muzaffer Kutay da müvekkilinin sağlıklı bir ruh halinde olmadığının göstergeleri olduğunu, Adli Tıp Kurumu'ndan yeniden rapor aldırılması yönünde taleplerini tekrar ettiklerini söyleyerek, 'Mahkemece bu talebimiz yerinde görülmez ise toplumsal ve ailevi tecrit kurallarına göre büyütülmüş olan müvekkilin bu baskıya rağmen 12 sene evliliğini sürdürmüş olması sonucu bir kısım psikolojik tedaviler görmesine yol açmıştır. Bununla birlikte maktulün onu evden atması travmalar yaratmıştır.' iddiasında bulundu.

Avukat Kutay, Yargıtay 1. Ceza Dairesinin haksız tahrik uygulanmasına ilişkin kararları dikkate alınarak sanığın kasıtlı ve bilinçli bir şekilde hareket etmediğinin de gözetilmesi gerektiğini savunarak, sanığa verilecek cezada indirim uygulanmasını talep etti.

Son sözü sorulan sanık Mustafa Esersin, 'Çok üzgünüm ve pişmanım.' dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın Nurten Atmaca'yı 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme, dosya kapsamı, somut olayın özellikleri, yargılama safahatında edinilen kanaat ile sanığın suç sonrası ve yargılama sürecindeki davranışlarında cezasında indirim yapılmasını gerektirir hiçbir neden tespit edilmediğinden, cezasında indirim yapılmasına yer olmadığına hükmetti.

Duruşmanın ardından açıklama yapan avukat Neslihan Özer Yıldız, 'Bugün burada boşanmak istediği için eski eşi tarafından öldürülen Nurten Atmaca kardeşimiz için adalet arayışındaydık. Mahkeme heyeti, sanık nezdinde hiçbir iyi hal ve haksız tahrik indirimine yer vermeden müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Bu karar umut vericidir, ilham vericidir. Kadın cinayetlerinde cezaların caydırıcılığının azaltılmasının önüne geçecek güzel gelişmelerdir bunlar.' dedi.

Nurten Atmaca'nın kardeşi Yusuf Atmaca da kararın yüreklerindeki acıyı dindirmeyeceğini ancak bir nebze olsun hafifleteceğini belirterek, bu davanın diğer kadın cinayetleri davalarına emsal teşkil etmesini istediğini söyledi.

Haber Ara