Dolar

32,3350

Euro

35,1123

Altın

2.309,02

Bist

9.079,97

Nurettin Veren Gülen'in 'koltuk değiştirme'siyle ilgili konuştu

FETÖ lideri Gülen'in geçmişte en yakınındaki isimlerden biri olan Nurettin Veren, Gülen'in 'koltuk değiştirme' eylemi hakkında konuştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-28 09:55:41

Nurettin Veren Gülen'in 'koltuk değiştirme'siyle ilgili konuştu

Veren, Gülen'in 'mekan değişikliği' mesajı verdiğini ve Güney Afrika'ya gideceğini söyledi. Veren, "Johannesburg'da daha önce hazırlanan külliyeye gideceğini düşünüyorum" dedi.

Yeni Şafak'ta yer alan Nurettin Veren'in açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

2005'te 'F tipi yapılanmanın kurucularındanım' diyerek ihbarda bulundum. İstanbul'da 7 tane mahkemeye ifade verdim, hepsi takipsizlikle sonuçlandı. MİT mensubu olduğuna inandığım kişilere birçok örgüt üyesinin ismini verdim.

İdam bugün çıkmazsa hiçbir zaman çıkarılamaz

Fetullah Gülen, halkın kurduğu okulları eğitim imparatorluğuna dönüştürdü. FETÖ için bugün idam kararı çıkarılamazsa hiçbir zaman çıkarılamaz.
Bizim zamanımızda ByLock yoktu, toplantılardan önce telefonlar toplatılıyordu.

FETÖ KOLEJLERİ BİRÇOK TERÖRİST YETİŞTİRDİ 

FETÖ üyelerine sistematik olarak patlayıcı ve terör eğitimleri verildi. Samanyolu ve Yamanlar Koleji birçok Gülenci terörist yetiştirdi. Fetullah Gülen, 3 kişiyi özel güvenlik şirketleri için görevlendirdi. Bunlar; Ali Çelik, Mustafa Özcan ve Osman Karakuş'tur.

Herkes kendisini bir numara sanıyordu

Gülen örgütünün takitiği kullan-at taktiğidir. Gülen etrafındaki herkese 'sen bir numarasın' diyor. Bu şekilde düşünen yaklaşık 100 kişi vardır. Örgüt içinde herkes kendisini bir numara olarak biliyordu.

Mustafa Özcan bugün FETÖ'nün öldürmek istediği ilk isimdir.

EŞİM, GÜLEN'İN TALİMATIYLA BENİ BOŞADI

Örgütün içinde olan 6 çocuğumun yakalanması için ihbarda bulundum. Eşim, Fetullah Gülen'in talimatıyla beni boşadı.
1996'da Gülen'in "Askeriyeyi ele geçirin" talimatı nedeniyle kavga ederek onlardan ayrıldım. Gülen o kadar hırslıydı ki, militanlarının evleneceği kişileri belirliyordu.

FETÖ'CÜ BİR BİNBAŞI BUGÜN GÖREVDE

Benim bildiğim FETÖ'cü bir Kurmay Binbaşı bugün görevde. FETÖ'ye mensup isimleri savcılığa ve emniyete 2015'te bildirdim. FETÖ'yle mücadele maalesef çok ağır ilerliyor.

İFADE VERDİĞİM KASET BULUNAMADI 

2006'da Genelkurmay'da 8 saate yakın ifade verdim, kameraya da aldılar. O kaset daha sonra bulunamadı. Gülen'i ileriye hazırlayan asıl hocası Yaşar Tunagür'dür. Tunagür, Gülen'e memuriyet hakkı vermiştir.

FETÖ İÇİN ÖZEL METOD GEREKİYOR 

Gülen'in kitapları için Türkiye'de 27 milyon bandrol alındı. Gülen'in fikirleri mezhep gibi yayılmaya çalışılıyor. Yılda ortalama 10 bin kişi FETÖ'nün ağına düşüyordu. Gülen örgütünün araştırılması için özel metod gerekmektedir.

2007 yılında Emniyet'in yüzde 75'i FETÖ'cüydü.

Gülen, Müslümanları kötüleyerek kendini ılımlı göstermeye çalıştı. Gülenizm dinler arası diyalogla boşluğu doldurmak istedi.

Haber Ara