Dolar

32,3310

Euro

35,1140

Altın

2.309,53

Bist

9.079,97

NSA arşivine yeni sızma girişimi

Edward Snowden'in NSA arşivlerini internete sızdırmasıyla ortaya çıkan Prism skandalı sonrasında, bir ajanın daha NSA arşivlerini ele geçirmeye çalıştığı ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-22 15:53:17

NSA arşivine yeni sızma girişimi

ABD hükümetinin avukatı tarafından yapılan açıklamada, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nda (NSA) çalışan Harold Thomas Martin isimli ajanın, 20 yıldan uzun zamandır sayısız NSA arşivini gizlice ele geçirerek sakladığı vurgulandı.

AFP'nin haberine göre, Martin'in kişisel arşivinde, NSA'ya ait, farklı kaynaklardan gelmiş 50 TB veri bulundu. Bu verilerin ne kadarının gizli statüde olduğu ise bilinmiyor.

Martin'in avukatı ise müvekkilinin ABD'ye ihanet ettiğine dair bir delil olmadığını savunarak bu olayın Edward Snowden olayı ile benzeştirilmemesini istedi.

Ancak 51 yaşındaki ajanın kişisel arşivinde sakladığı belgelerden altısının son derece gizli devlet belgeleri olduğu da ortaya çıktı.

Martin'in aynı zamanda, Edward Snowden'in de çalışanı olduğu aynı taşeron firma tarafından görevlendirilmiş bir ajan olduğu da dikkat çekti.

Hükümet yetkilileri şimdi Martin'in bu belgeleri neden topladığını öğrenmeye çalışıyor. Şüphelerden ilki Martin'in belgeleri başka devletlere satarak kazanç sağlamak istemesi.

Diğer şüphe ise Martin'in Wikileaks editörlerine veya başka gazetecilere belge aktaran gizli bir Wikileaks sempatizanı olduğu.

Casusluk suçlamasıyla yargılanacak olan Martin eğer suçlu bulunursa, çok büyük bir hapis cezası alabilir.

Haber Ara