Dolar

32,4492

Euro

34,4886

Altın

2.474,22

Bist

9.568,02

Nijerya'daki intihar saldirisi

Nijerya'daki intihar saldirisi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-11 20:53:20

Nijerya'daki intihar saldirisi
Dışişleri Bakanlığı, Nijerya'nın Borno eyaletindeki yerlerinden edilmiş kişiler kampına düzenlenen ve 70'ten fazla kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını şiddetle kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 9 Şubat sabahı düzenlenen çifte intihar saldırısında son belirlemelere göre 70'ten fazla kişinin hayatını kaybetmesi ve 78 kişinin de yaralanmasının büyük bir üzüntüyle öğrenildiği ifade edildi.

"Bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor, dost ve kardeş Nijerya devletine ve halkına taziyelerimizi sunuyor ve yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Nijerya halkının, birlik ve dayanışma içinde terörizmin üstesinden geleceğine ve ülkedeki şiddetin son bulacağına olan inancımızı muhafaza ediyoruz. Nijerya'da 31 Ocak'taki büyük çaplı saldırıdan kısa bir süre geçtikten sonra meydana gelen bu saldırı, terörizmle kararlılıkla mücadelenin önemini bir kez daha göstermiştir. Terörle mücadele eden bir ülke olarak Türkiye, uluslararası toplumla işbirliği içinde, terörizmle etkin mücadelede Nijerya devletinin ve halkının yanında olmayı sürdürecektir."

Nijeryalı güvenlik kaynakları, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, saldırıyı Boko Haram militanlarının düzenlediğinden şüphelenildiğini açıklamıştı.

Saldırı, iki haftada bölgede gerçekleşen üçüncü büyük intihar eylemi oldu.

Adamava eyaletinde 29 Ocak'ta düzenlenen intihar saldırısında 10, Dalori'deki ülke içinde yerinden edilmişlerin kaldığı kampa 30 Ocak'ta düzenlenen saldırıda ise 86 kişi yaşamını yitirmişti.

Haber Ara