Dolar

32,5614

Euro

34,9783

Altın

2.424,48

Bist

9.722,09

Nijerya'da Boko Haram şiddeti

Nijerya'da Boko Haram şiddeti

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-02 17:24:38

Nijerya'da Boko Haram şiddeti
Nijerya'nın doğusundaki Borno eyaletinin Damboa yerel yönetim bölgesinde iki köye saldıran Boko Haram militanlarının 25 kişiyi öldürdüğü bildirildi.

Yerel bir sivil savunma grubunun lideri Ali Bulama, AA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, Boko Haram üyesi atlı militanların son 3 günde Kolori ve Ba'na Iman köylerine saldırdığını söyledi.

Bulama, "Militanlar Kolori'de en az 18 kişiyi öldürdü, daha sonra Ba'na Iman köyüne geçtiler, burada da 7 kişiyi öldürdüler" dedi.

Bölgedeki en büyük kent olan Biu'dan polis kaynakları, köylerle iletişim imkanlarının yetersizliği nedeniyle saldırı haberinin kendilerine 2-3 gün geç ulaştığını belirtti.

Militanların saldırdığı köyler Boko Haram'ın kalesi Sambisa Ormanı'nın yakınlarında bulunuyor.

Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi Nijerya'da 2000'li yılların başından beri faaliyette bulunuyor. Liderleri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından örgütün 2009'da düzenlemeye başladığı kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 30 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Nijerya'da mart ayında yapılan seçimi kazanan Devlet Başkanı Muhammed Buhari'nin yemin töreninde terör örgütü Boko Haram'ı yok etme sözü vererek göreve başlamasından bu yana yaklaşık bin kişi örgüt tarafından öldürüldü.

Haber Ara