Dolar

32,6001

Euro

34,8184

Altın

2.493,36

Bist

9.497,61

Netanyahu'ya sır gibi ameliyat

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun geçen yıl kamuoyundan gizli bir sağlık operasyonu geçirdiği ortaya çıktı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-02 10:36:26

Netanyahu'ya sır gibi ameliyat

Haaretz gazetesinin haberine göre; Netanyahu'nun prostatında ‘kötü huylu bir büyüme' görüldü. Başbakan, Tel Aviv'in doğusundaki Bney Brak'taki Mayanei Hayeşua Tıp Merkezi'nde sır gibi saklananbir operasyon geçirdi.

Hastaneye bir kere operasyon, bir kere de kontrol için giden Netanyahu gizliliğe o kadar büyük önem verdi ki yolculuklarının birini bir unlu mamüller aracı içinde; öbürünü de böcek ilaçlama şirketine aitmiş süsü verilen bir arabayla gerçekleştirildi. Netanyahu'nun sağlık sorunu, sonuncusu 21 Mayıs'ta kamuoyuyla paylaşılan sağlık raporlarına da yansımadı.

Kateter takıldı

Netanyahu'nun sağlık durumunu gizlemesi kadar tedavi için seçtiği yöntem de tartışma konusu oldu. İsrail'de sadece klinik deneyler için onay verilen bir tedaviyle, Netanyahu'nun testislerindeki ana damarlara kateter takıldı. Haaretz'e isimlerinin gizli kalması şartıyla görüş veren pek çok ürolog, tedavi tercihi karşısında şoke olduklarını açıkladı. Bir ürolog "Burada kararla ilgili ciddi bir problem var. Başbakan'ın rahatsızlığına uygun tedavinin bu olduğu kanıtlanmış değil. Başka tedavilerin iyi geldiği biliniyor. İsrail'deki hiçbir ürolog bu tedaviyi onaylamazdı" yorumunu yaptı.

Haber Ara