Dolar

32,5874

Euro

34,8388

Altın

2.507,20

Bist

9.693,46

Netanyahu'nun muhalefetle arası açıldı

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun tedavi görmesi muhalefetin tepkisini çekmesine neden oldu...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-02 04:37:52

Netanyahu'nun muhalefetle arası açıldı

Ajansların haberine göre; İsrail'de Kanal 2 Televizyonu'nun hafta başında ortaya attığı bir iddia, muhalefetle Başbakan Benjamin Netanyahu arasında iplerin gerilmesine yol açtı.

Kanalın pazartesi günü verdiği haberde Başbakan Netanyahu'nun 17 Mart'taki erken seçimler öncesinde ve sonrasında 2 kez gizlice hastaneye yatarak operasyon geçirdiği belirtilmişti.

KILIK DEĞİŞTİRDİLER

Başbakanlığın düzenli olarak yayınladığı sağlık raporlarında duyurulmayan operasyonlar için Bnei Brak'taki Ma'ayanei Hayeshua Hastanesi'ni tercih eden Netanyahu'nun ilk seferde hastaneye bir ekmek kamyonu içerisinde girdiği, ikinci seferde ise gizlenmek için bir böcek ilaçlama aracını kullandığı belirtildi.

Netanyahu'yu korumakla görevli güvenlikçilerin dikkat çekmemek için hastaneye böcek ilaçlamacılar gibi giyinerek girdiği kaydedilirken, prostat büyümesi teşhisi konulan Başbakan'a uygulanan deneysel tedavinin de İsrail Sağlık Bakanlığı'nca yasaklandığı vurgulandı.

DURUMU İYİ

Haberin duyulmasının ardından bir açıklama yapan Netanyahu'nun kişisel doktoru Tzivi Berkovitz, Başbakan'ın rutin kontrolleri olduğunu ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Buna karşın hastane ziyaretlerinin başbakanlığın yayınladığı raporda belirtilmemesi kamuoyunda tartışma yarattı.

Muhalefetteki Siyonist Birliği, Netanyahu'nun bir an önce kendisine yardımcı ataması için önerge sundu. Birliğin başkanı Merav Michaeli, Netanyahu'nun 2 kez genel anestezi altında operasyona girdiğinin altını çizerek, başbakanlık koltuğunun boş kalmaması için bir an önce bir başbakan yardımcısı atanması gerektiğinin altını çizdi. Netanyahu daha önce İçişleri Bakanı Silvan Şalom'u fiili olarak başbakan yardımcısı atamıştı ancak bu atamanın yasal bir hükmü bulunmuyor.

ZAYIF LİDER DEMESİNLER

Yerel basında çıkan haberlerde Netanyahu'nun erken seçimler öncesinde ve koalisyon görüşmelerinin sürdüğü dönemde hastaneye yattığını açıklayarak sağlık durumu bozuk bir lider görüntüsü vermek istemediği için operasyonları sakladığı yorumları yapıldı.İsrail basını geçmiş yıllarda, 65 yaşındaki Netanyahu'nun prostat kanserine yakalandığını iddia etmişti.

BAKANLIK YASAKLAMIŞTI

İsraİllİ doktorlar Yigal Gatt ve Menahem Goren'in Netanyahu'ya kateterle uyguladığı tedavi yöntemi Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmıyor, ancak bakanlık yetkilileri yöntemin sadece deneysel amaçlı uygulanmasına onay verdiklerini söylüyor.

Haber Ara