Dolar

32,3815

Euro

35,0532

Altın

2.326,48

Bist

9.089,33

Netanyahu ilk kez esirlerden bahsetti

Netanyahu ve Yaalon İsrail'de çok da görülmeyen bir açıklama yaparak Gazze'de kaybolan askerlerini getirmeye çalıştıklarını belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-07 19:01:16

Netanyahu ilk kez esirlerden bahsetti

İsrail rejimindeki medya kaynaklarının belirttiğine göre İsrail rejimi Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Genelkurmay Başkanı Moşe Yaalon geçen yıl yaşanan savaşta Gazze'de direniş güçleri tarafından esir alınan askerlerin geri getirilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ettiler.

İsrail rejiminde ilk kez bu düzeyde yetkililerin Gazze'de kaybolmuş askerlerden bahsetmesi, direnişin elinde canlı esir işgal askeri olduğuna işaret ediyor. Çünkü daha önce öldürülmüş askerlerin cesetlerinden bahsederken, şimdi bizzat askerlerden bahsediyorlar.

Netanyahu ile Yaalon bu açıklamaları, “Yenilmiş Ekin” savaşında öldürülen askerlerin anısına Kudüs'teki askeri mezarlıkta düzenlenen etkinlikte yaptılar.

Netanyahu yaptığı konuşmada Hamas'ın son savaşta daha önce görmediği büyüklükte ve ağırlıkta darbe aldığını iddia ederek, İsrail'e düşmanlık besleyenlerin ve ona dokunmak isteyenlerin kendileri açısından kanlarının mubah olacağını söyledi.

Konuşmasında direniş güçlerinin elindeki esir askerlere de değinen Netanyahu şunları söyledi: “Sevilen ve oldukça yetenekli savaşçı askerimiz çavuş Oron Şaol'u getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Aynı şekilde Teğmen Hedar Goldin için de çalışıyoruz. Onlara ve ailelerine yönelik insani görevlerimize uygun bir çaba içindeyiz. Hasta askerlerimiz için de tam bir şifa diliyoruz.”

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara