Dolar

32,4849

Euro

34,7230

Altın

2.472,52

Bist

9.530,47

Netanyahu'dan Putin'e İran uyarısı: Esed'i vururuz

İsrail Başbakanı Netanyahu 23 Ağustos'ta yaptığı görüşmede Rusya Devlet Başkanı Putin’e,'İran'ın Suriye'deki yayılmasına devam etmesi halinde Esed’in sarayını vuracaklarını söylediği” iddia edildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-31 10:53:52

Netanyahu'dan Putin'e İran uyarısı: Esed'i vururuz

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında 23 Ağustos'ta yapılan görüşmenin detayları ortaya çıkıyor. Arap ve İsrail basınındaki iddialara göre Rusya'nın Soçi kentindeki görüşme sırasında Netanyahu, Putin'i İran konusunda en ciddi şekilde uyardı. Haberler, Netanyahu'ya görüşmede eşlik eden İsrailli yetkililerin isimleri gizli kalmak kaydıyla basına yaptıkları açıklamalara dayandırıldı.

"BU DURUM TÜM DÜNYA İÇİN TEHDİTTİR"

Buna göre İsrail Başbakanı, Rus lidere "İran, Suriye'deki varlığını artırmak için muazzam bir çaba harcıyor. Bu durum İsrail, Ortadoğu ve tüm dünya için bir tehdittir. İran son dönemde Irak, Yemen ve Lübnan'da kontrol sahibi olmaya çalışıyor. IŞID'i ortadan kaldırırsak oluşacak boşluğu İran'ın doldurma ihtimali bizi endişelendiriyor" dedi. İddialara göre Netanyahu, İran'ın Suriye'deki yayılmasına devam etmesi halinde Beşar Esed'in Suriye'nin başkenti Şam'daki sarayını vurmakla tehdit etti. İsrail tarafının Rus heyete ayrıca Suriye'nin güneyinde Dera ve Kuneytra bölgelerinde İran'ın varlığını artırması halinde ABD ile Rusya arasında Kazakistan'da varılan ateşkesi tek taraflı bozacaklarını söyledikleri belirtildi. Rusya kanadından ise çıkan haberlerle ilgili henüz herhangi bir açıklama gelmedi.

"İRAN: 4 KIRMIZI ÇİZGİMİZ VAR"

Öte yandan İran liderinin Devrim Muhafızları Ordusu'ndaki temsilcisi Ali Saidi, İran'ın Suriye konusunda 4 kırmızı çizgisinin bulunduğunu söyledi.

(İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

713092

Haber Ara