Dolar

32,3761

Euro

34,9809

Altın

2.325,66

Bist

9.085,17

Netanyahu'dan Filistin şartı

İsrail Başbakanı Netanyahu, Fransa'nın Filistin barışı konusundaki önerisini reddetti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-24 03:57:56

Netanyahu'dan Filistin şartı

Fransa'nın sunduğu ‘uluslararası barış konferansı' önerisini reddeden Benyamin Netanyahu, bunun yerine Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la doğrudan görüşmeleri gerektiğini dile getirdi.

Ajanslarda yer alan habere göre; Fransız mevkidaşı Manuel Valls ile Batı Kudüs'te düzenlediği basın toplantısında, barış müzakerelerinde, uluslararası toplantılar ve direktiflerle değil, doğrudan görüşmelerle ilerleme sağlanabileceğini belirten Netanyahu, "Bu hafta Abbas ile Elysee Sarayı'nda bir araya gelerek tüm meseleleri masaya yatırmaya, diyaloğa geçmeye hazırım" dedi.

Hükümetin Filistinlilerle siyasi süreci devam ettirmek için bütün çabayı göstereceklerini söyleyen İsrail Başbakanı, “Ben de kişisel olarak bu konu üzerinde derinlemesine çalışıyorum ve bunu da devam ettireceğim” ifadelerini kullandı. 

‘FRANSA'NIN İYİ NİYETİNDEN ŞÜPHE ETMİYORUZ'

Öte yandan İsrail radyosunun haberine göre, Fransa Başbakanı Valls ile bir araya gelen İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ise "Filistinlilerle yaşanan çatışmanın çözüme kavuşması konusunda Fransa'nın iyi niyetinden şüphe etmiyoruz. Ancak uluslararası barış konferansı düzenlemek iyilik değil" diye konuştu.

Müzakereler çerçevesinde bir anlaşmaya ulaşmak için doğrudan görüşmelerin yapılması gerektiğini vurgulayan Rivlin, bu tür girişimlerin, Filistin tarafını doğrudan yapılacak müzakerelere katılım zorunluluğundan muaf hale getirmesi konusunda endişeli olduklarını kaydetti.

Haber Ara