Dolar

32,3794

Euro

35,0563

Altın

2.326,05

Bist

9.108,73

'Netanyahu, Ariel Şaron'un tecrübesini tekrarlıyor'

'Netanyahu, Ariel Şaron'un tecrübesini tekrarlıyor'

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-04 11:57:55

'Netanyahu, Ariel Şaron'un tecrübesini tekrarlıyor'
Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Erekat, Kudüs ve Batı Şeria'da güvenlik durumunun kötüye gitmesinden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sorumlu olduğunu söyledi.

Filistin resmi radyosu Filistin'in Sesi'ne konuşan Erekat, "Netanyahu, 2000 yılında Mescid-i Aksa'ya girerek Aksa İntifadası'nın çıkmasına neden olan Eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un tecrübesini tekrarlıyor" dedi.

İsrail'in uluslararası arenadaki yalnızlığı ve Filistin'in diplomatik başarıları nedeniyle Filistin'i bir şiddet girdabına sokmak istediğine dikkati çeken Erekat, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un ve uluslararası toplumun Filistinlilere koruma sağlaması gerektiğini belirtti. Erekat, İsrail'in Filistinli sivilleri koruma konusunda başarısız olduğunu bunun yerine onları öldürdüğünü ve gözaltına aldığını kaydetti.

Erekat, "Netanyahu, Batı Şeria'ya askeri operasyon düzenlemenin ve kaos oluşturmanın Filistin halkına davalarını unutturacağını zannediyor. Burada uluslararası toplumun, İsrail'e işgali sonlandırmaya ve başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti kurmaya mecbur bırakmasının vakti geldi" diye konuştu.

Batı Şeria'da son dönemde İsrail askerleri ve Filistinliler arasında gerilim yaşanıyor. Bu durum özellikle son günlerde daha da arttı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara