Dolar

32,5507

Euro

34,7806

Altın

2.494,31

Bist

9.524,59

Erbakan Hoca için animasyon film

Erbakan Hoca için ölümünün 6'ncı yılında animasyon film hazırlanacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-27 08:54:07

Erbakan Hoca için animasyon film

AA'nın haberine göre, Eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, ölümünün 6'ncı yılında, Saadet Partisince çocukluk yıllarından başlayan, eğitim ve siyaset hayatı da konu alınarak hazırlanan animasyon film ile anılacak.

HAYATINI İÇEREN FİLM

Saadet Partisince düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında Erbakan'ın hayatından gerçek kesitlerin de yer aldığı bir animasyon film gösterimi yapılacak. Süresi 15 dakika olan film, Erbakan'ın 84 yıllık hayatına dair önemli olayları içeriyor.

Necmettin Erbakan'ın siyasi hayatının kronolojik olarak anlatıldığı filmde, "motion grafik tasarım" tekniği kullanıldı. Filmde Kıbrıs Barış Harekatı'ndaki rolünün ele alındığı Erbakan'ın partisi en çok kapatılan siyasi lider olma özelliği ve ekonomik anlamda kalkınmaya yaptığı katkılar da aktarılıyor.

ETKİNLİKLER 25 ŞUBAT-5 MART ARASINDA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, bu yıl düzenlenecek "Erbakan Haftası Etkinlikleri" hakkında bilgi verdi.

Etkinlikler kapsamında her sene farklı bir görsel hazırladıklarını belirten Ağdağ, "Erbakan Haftası Etkinlikleri için bu yıl belirlediğimiz zaman dilimi 25 Şubat-5 Mart arası. Erbakan Hoca'yı anarken onun fikrini ve bu fikirlerin insanlara getireceği katkılarını ortaya koyuyoruz. 'Bunlar söylenecek sözler değil fiiliyatta uygulanarak, insanlığa barış, huzur getirecek meselelerdir' yaklaşımı içerisindeyiz." diye konuştu.

İLK "ERBAKAN ÖDÜLLERİ"

Bu yıl ilk defa düzenlenecek "Erbakan Ödülleri" kapsamında çeşitli dallarda ödüller verileceğini dile getiren Ağdağ, "Bilim, kültür, müzik, sanat, spor ve diğer alanlarda, şu an bir seçici kurul tarafından yürütülen çalışma var. Erbakan Hocamızın hayattayken ortaya koyduğu prensipler ve çalışma yaklaşımları açısından buna uygun meslek dallarına ödüller verilecek. Bu çerçevede ilk defa böyle bir program yapılacak." dedi.

Haber Ara