Dolar

32,3595

Euro

35,0062

Altın

2.323,05

Bist

9.079,97

Ne ezan var ne de teravih!

Suriye'de 3 yıldan bu yana rejim güçlerinin kara ve havadan ağır silahlarla saldırılar düzenlediği Halep'te yüzlerce cami yıkıldı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-27 11:57:02

Ne ezan var ne de teravih!

Aralıksız devam eden "varil ve vakum bombalı" saldırıların hedefindeki ibadet mekanlarında artık ne ezan okunuyor ne de teravih namazı kılınıyor.

İslam tarihinin en önemli medeniyet merkezleri arasında yer alan Halep, tarihi dokusunu, yıllardır devam eden iç savaş ve çatışmalar nedeniyle hızla kaybediyor. Tarihi ve kültürel zenginliği temsil eden han, hamam, külliye gibi yapıların büyük ölçüde tahrip edildiği kentte bir zamanlar tek bir safın bile boş kalmadığı, avlularında teravih kılınan tarihi camiler, kaderine terk edilmiş vaziyette bekliyor.

Eski Halep bölgesinde cephe hattındaki Paşa Camisi imamı Muhammed Celali, rejimin hava saldırıları nedeniyle halkın camilere gelmeye korktuğunu söyledi.

Halep'te hemen her gün sivil yerleşim yerlerine varil bombası ve füzelerle saldırı düzenlendiğini ifade eden Celali, şöyle devam etti:

"Orduya ait helikopterin Ensari bölgesindeki Saad el-Ensari Camisine varil bombasıyla düzenlediği son saldırıda çok sayıda kişi öldü, onlarca vatandaşımız yaralandı. Rejimin saldırıları nedeniyle Halep'te camiler ezansız ve teravihsiz kaldı. Eskiden ramazan ayında dolup taşan camilere şimdilerde çok az sayıda kişi gelir oldu."

"Rejim, cuma ve vakit namazlarında camileri hedef alıyor"

Rejime ait savaş uçakları ile helikopterlerin, ramazan ayının gelmesiyle özellikle cuma ve vakit namazlarında camileri hedef aldığını söyleyen Celali, bu saldırıların çok sayıda can kaybına yol açtığını ifade etti.

Suriye'de rejime bağlı güçlerin düzenlediği saldırılarda Halep ve çevresinde yaklaşık 300 caminin hedef alındığı, 150 caminin kullanılamaz hale geldiği belirtiliyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara