Dolar

32,3787

Euro

35,0444

Altın

2.326,37

Bist

9.134,82

NATO Polonya'da askeri varlığını artıracak

NATO Polonya'da askeri varlığını artıracak

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-30 23:54:53

NATO Polonya'da askeri varlığını artıracak
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenecek NOTO zirvesi ile örgütün bölgedeki varlığını artıracağını bildirdi.

Stoltenberg, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, 8-9 Temmuz tarihlerinde Varşova'da düzenlenecek NATO zirvesinin örgütün Polonya ile bölgedeki savunma ve caydırıcı varlığını artıracağını belirtti.

Polonya, Baltık ülkeleri ve bölgedeki diğer ülkelerde yeni NATO askerlerinin konuşlandırılacağını kaydeden Stoltenberg, ABD'nin da buna zırhlı bir birlik ile katkı yapacağını ifade etti.

Bölgeye sevk edilecek asker sayısının henüz kesinleşmediğini dile getiren Stoltenberg, farklı ülkelerden askeri birliklerinin dönüşümlü olarak bölgede bulunacağını söyledi.

Stoltenberg "Varşova Zirvesi'nden sonra Polonya'ya yönelik herhangi bir saldırının NATO'ya yönelik bir saldırı olarak sayılacağını göstermek üzere Polonya'da daha fazla NATO birliği olacak" ifadesini kullandı.

Polonya Cumhurbaşkanı Duda da zirvenin NATO'nun birliğini ve her yönden gelen tehditlere karşı dayanışmasını göstermesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara