Dolar

32,3877

Euro

35,0299

Altın

2.326,65

Bist

9.139,19

NASA: Depremin ön sinyallerini ispatlamak istiyoruz

NASA GeoCosmo Başkan Yardımcısı Karel, Deprem ön sinyallerinin gerçek olduğunu, tabiatın depremden 3-4-5-6 gün önce bir sinyal verdiğini ispatlamak istediklerini belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-06 10:20:03

NASA: Depremin ön sinyallerini ispatlamak istiyoruz

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) GeoCosmo Başkan Yardımcısı Ronald Karel, Karabük Üniversitesinde gerçekleştirilen "7. Uluslararası Bilim Günleri" kapsamında "NASA'daki Tecrübelerim ve Deprem Tahminleri" konferansında yaptığı konuşmada, depremin olacağını bazı hayvanların hissettiğini söyledi.

Bu konuda bir çok araştırmalar yapıldığını, bu araştırmaları NASA'da topladıklarını ifade eden Karel, Porto Riko'da büyük bir hayvanat bahçesinde bir jeolog tarafından mikrofonlar konulduğunu, deprem öncesi hayvanların sesinin çok değiştiğini tespit ettiğini dile getirdi.

"12 tane deprem öncesi meydana çıkan parametreler var"

Hayvanların bağırış şeklinden hemen sonra depremin meydana geldiğinin anlaşıldığını vurgulayan Karel, "Bir de insanlara karşı etkisi üzerine çalışma yapacağız. Bunu ben tekrar Türkiye'de başlatmak istiyorum. Türkiye'de olduğunda ne olacak? Biz pilot proje hazırladık. Bu projede iki tane olay var. Yer istasyonları ve uydu verileri. Yer istasyonlarının üzerinde bir çok parametreler incelenecek, bir çok sensörler olacak üzerinde. 12 tane deprem öncesi meydana çıkan parametreler var, bunları inceleyeceğiz ve iki sene içerisindeCenevre'de toplanacak." diye konuştu.

Karel, "Dokuz Eylül Üniversitesi ile kontrat imzaladık, sonra aletleri buraya getireceğiz, önce bir test yapacağız. 2 sene sonra ben bunu Marmara Bölgesi, Batı Karadeniz Bölgesi ve Kuzey Anadolu fayına yerleştirmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

AFAD'ın kendilerine yardımcı olacağını kaydeden Karel, "Bir dosya hazırlıyoruz şu anda. Türkiye'de bir tarih yazalım ve deprem ön sinyallerinin gerçek olduğunu, sismik olay olmadığını, tabiatın sesi olduğunu, tabiatın depremden 3-4-5-6 gün önce bir sinyal verdiğini ispatlamak istiyoruz, GeoCosmo'nun görevi bu." şeklinde konuştu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara