Dolar

32,5037

Euro

34,9589

Altın

2.429,98

Bist

9.798,60

MYK sona erdi! Kongre tarihi belirlendi!

MYK toplantısı sonrası Ak Parti'nin olağanüstü kongresinin tarihi de belirlendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-05 13:06:55

MYK sona erdi! Kongre tarihi belirlendi!

TİMETURK I HABER MERKEZİ

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi.

thumbs_b_c_81dc8f86eb9586f4c03fde1c359ee6a1

KAÇ DAKİKA SÜRDÜ?

Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen toplantı, yaklaşık 40 dakika sürdü.

KONGRE TARİHİ BELİRLENDİ

MYK toplantısı sonrası Ak Parti'nin olağanüstü kongresinin tarihi de belirlendi.

Buna göre kongre 22 Mayıs'ta yapılacak.

AK PARTİ TÜZÜĞÜNE GÖRE OLAĞANÜSTÜ KONGRENİN TOPLANMA ŞARTLARI

Büyük Kongre'nin Olağanüstü Toplanması (SPK, m. 14/f.6)

Madde 70 - Büyük kongre, Genel Başkan'ın veya Merkez Karar ve Yöne- tim Kurulu'nun yahut büyük kongre delegelerinin en az beşte birinin yazılı talebi üzerine olağanüstü toplantıya çağırılır.

Olağanüstü toplantı gündemi çağrıyı yapan tarafından belirlenir ve gündem dışında başka konu görüşülemez. Delegeler tarafından yapılacak olağanüstü toplantı talepleri ile gündem ve delege imzalarının noter onaylı olması zorunludur. Bu taleplerin aynı konuyu içerir olması yeterli olup ayrı zamanlarda ve parçalı olmaları talebin geçerli olmasına engel olarak yorumlanamaz. Ancak, işlem görmüş ve yeterli sayıya ulaşamamış talepler, sonraki başka bir toplantı isteminde imza eksikliğini gidermek için kullanılamaz.

Şartların oluşması halinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, olağanüstü kongreyi bir hafta içinde ilan ederek çağrı tarihinden itibaren en geç 45 gün içinde yapmak zorundadır.

(Ek: 03.10.2003 günlü KKK.m.5) Genel Başkanlığın, Merkez Karar ve Yönetim Kurulunun veya Merkez Disiplin Kurulunun herhangi bir sebeple bo- şalması hali dışında seçimin olağan üstü toplantı sebebi olabilmesi için Genel Başkan'ın veya Büyük Kongre delege tamsayısının salt çoğunluğunun yazılı talebi gerekir.

DAVUTOĞLU KONUŞTU

Davutoğlu, toplantı sonrası basının karşısına geçti ve açıklama yaptı.

DAVUTOĞLU'NUN AÇIKLAMASI İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ

manset_1

Haber Ara