Dolar

32,5090

Euro

34,9362

Altın

2.438,20

Bist

9.716,77

Myanmar'da yapılacak seçimler

Myanmar'da yapılacak seçimler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 16:29:17

Myanmar'da yapılacak seçimler
Myanmar Seçim Komisyonu, 8 Kasım'da yapılması planlanan seçimlerin, ağustos ayında meydana gelen sel ve toprak kaymaları nedeniyle ertelenmesini teklif etti.

Seçim Komisyonu Başkanı U Tin Aye, gazetecilere yaptığı açıklamada, ağustosta meydana gelen ve 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği heyelan ve sellerin devam eden etkilerinin seçimlerin güvenilirliğine gölge düşüreceğini söyledi.

Önerisini, siyasi partilerle yaptığı görüşmeler sonrası açıklayan Aye, "seçimler ertelenebilir" dedi.

Komisyonun, iki gün içinde muhtemel yeni seçim tarihiyle ilgili bir açıklama yapacağını belirten Aye, seçimlerin ülke genelinde mi yoksa heyelan ve selden etkilenen bölgelerde mi ertelenebileceği konusunda bilgi vermedi.

Komisyon ayrıca etnik çatışmaların yoğun olduğu bölgelerde yaşayan grupların güvenlik gerekçesiyle seçimde oy kullanmayacağını duyurdu.

Yerel basında yer alan haberlerde muhalefetteki Demokrasi İçin Ulusal Birlik Partisi'nin (NLD) seçimlerin ertelenmesine karşı olduğu belirtiliyor.

Ülkede ağustos ayında etkili olan Komen kasırgasının yol açtığı sel ve toprak kaymaları ülkenin 14 eyaletinde hayatı felç etmiş, 100'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Haber Ara