Dolar

32,3660

Euro

34,9644

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

Mutlular İftar Sofrasında Buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerde düzenlediği iftar yemeği ve Ramazan etkinlikleri, Mersin'in Mut ilçesinde devam etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-26 09:07:03

Mutlular İftar Sofrasında Buluştu
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerde düzenlediği iftar yemeği ve Ramazan etkinlikleri, Mersin'in Mut ilçesinde devam etti.

Musa Eroğlu Sevgi Parkı'nda kurulan iftar sofralarında yaklaşık 3 bin kişi dualar eşliğinde ezanın okunması ile beraber oruçlarını açtı. Ramazan ayının huzur ve bereketini aynı sofrada paylaşan Mutlular, birlik ve beraberlik içerisinde oruçlarını açmanın mutluğunu yaşadı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın katılımıyla gerçekleşen etkinliğe, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mut İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Başkan Kocamaz, Ramazan ayının insanları bir araya getiren mübarek bir ay olduğunu ifade ederek, "Bizler o kadar şanslı bir milletiz ki, bu dinin Peygamberine biat edip, Ramazan ayı ile şereflenmişiz. Ramazan insanları kaynaştıran, insanların birbirine yardım ettiği, sofrasını paylaştığı çok önemli bir aydır. Bu Ramazan ayında da her ilçemizde olduğu gibi Mut'ta iftar sofrasında sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyoruz. Allah'a bir kez daha şükrediyoruz ki, bizi sizlerle bir kez daha buluşturdu. Aslında bu sofralar, yemekler bahane, önemli olan bizim bir arada olmamız" dedi.

Mersin'e hizmet etmekten onur duyduğunu ve Mersin'i kısa zamanda Türkiye'nin cazibe merkezi haline getireceklerini ifade eden Kocamaz, "Biz Mersin'i çok seviyor ve bir bütün olarak görüyoruz. Mersin'in mahallesi, beldesi, ilçesi, ovası ve denizi olmak üzere her tarafına hizmet götürmeye çalışıyoruz. Allah'a şükrediyorum ki, 13 ilçe belediyemizle siyasi parti ayrımı yapmaksızın hizmet için el ele çalışıyoruz. Elbette Mersin'in çok eksiği var. Özellikle bu bölgenin, Toros dağlarında yaşam süren vatandaşlarımızın 2000'li yıllara gelindiğinde bile alamadığı hizmetler olduğunu çok iyi biliyoruz. Hedefimiz 2016 yılı sonuna kadar yolu ve suyu olmayan hiçbir mahalle bırakmamak. Allahım çıktığımız bu hizmet yolcuğunda bizi yalnız bırakmasın. Buda hiç unutulmasın ki sizlerin duasıyla daha Mersin'de yapılacak çok hizmet olduğunu biliyoruz. Mersin çok yakında hak ettiği yere gelecek ve Türkiye'nin en önemli cazibe merkezlerinden biri olacak" diyerek sözlerini bitirdi.

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ise, "Ramazan ayı 11 ayın sultanı. İyi ile kötüyü, eğri ile doğruyu ayırt etmemizi, bizlerin iyi insanlar olmamızı sağlayan ve kardeşliğin, dostluğun pekiştirildiği bir ay. Yüce Allah'a ibadet ediyoruz ama en güzel ibadetlerden biri de sizlere hizmet etmektir. Büyükşehir ve Mut belediyesi olarak sizlere en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu iftar yemeğini düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından birbirinden renkli kültürel etkinliği ilçelere taşıyan Mahallede Ramazan etkinlikleri kapsamında, geleneksel kültürümüzün en önemli köşe taşlarından biri olan gölge oyunu, Karagöz ve Hacivat ile Tuzsuz Deli Bekir ortaoyunu sahnelendi. Çocuklar kadar büyüklerin de kahkahayla izlediği oyun Mutlulara neşeli dakikalar yaşattı.

Oyundan hemen sonra sahne alan Ateşbaz gösterisi ve Kenya Akrobasi Grubu'nun performansı izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı.

Etkinlikte bağlamasıyla sahne alan Aşık Sefai, birbirinden güzel eserleriyle Musa Eroğlu Sevgi Parkını dolduran halka coşkulu anlar yaşattı. Aşık Sefai ile birlikte sahne alan şair Ahmet Coşkun, Türk Halk Müziği sanatçıları Selami Durmuş ve Davutcan Akyüz ise seslendirdikleri şiirler ve türküler ile Mutlulara unutulmayacak bir akşam yaşattı.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara