Dolar

32,3199

Euro

35,0659

Altın

2.308,05

Bist

9.079,97

Musul'u kuratrma operasyonunu hazırlığı

Irak Savunma Bakanlığı, Musul'u kurtarma operasyonu öncesinde, kentteki sivillerin ve altyapının korunmasına yönelik hazırlıklar açıklandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-06 21:02:02

Musul'u kuratrma operasyonunu hazırlığı

AA'nın haberine göre: Irak Savunma Bakanlığı, 20014'ten beri IŞİD'in kontrolünde olan Musul'u kurtarma operasyonu öncesinde, kentteki sivillerin ve altyapının korunmasına yönelik planını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi ve Genelkurmay Başkanı Osman El-Ganimi'nin Musul güneydoğusundaki Muhur kazasında Musul Operasyonları Birimi'nin geçici kararında kentin IŞİD'den kurtarılması için yapılan hazırlıkları görüştüğü belirtildi.

ANLAŞILAN KONULAR

Ubeydi ve Ganimi'nin Ortak Operasyonlar Merkezi'ni de (Peşmerge'nin de bulunduğu Irak güçleri) ziyaret ettiği ve Musul'u Kurtarma Operasyonu'nda yer alacak askeri birimlerin hazırlıklarını değerlendirdiği kaydedilirken, "Kentin altyapısının korunması ve sivillerin tehlikeye maruz bırakılmaması, bunlara ek olarak sivillerin operasyondan önce ve esnasında çıkması için güvenlik koridorları oluşturulması ve en az kayıpla askeri hedefleri gerçekleştirilmesi konusunda anlaşıldı" denildi.

Bunun yanı sıra Musul Milletvekili Ahmed el-Ceburi mecliste düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Haydar El-İbadi'yi Musul'un kurtarılması için yapılan hazırlıkları incelemek üzere Musul Operasyonları Karargahı'nı ziyaret etmeye çağırdı.

Ceburi, Musul'un işgalinin üzerinden 1 buçuk yıl geçtiğini, hükümetin de yaklaşık 1 yıl 5 aydır kurulduğunu hatırlatarak, Musul'u kurtarma operasyonuna önem verilmediğini belirtti.

Musul'un güneyindeki aşiretlerin basit silahlarla onlarca köyü kurtardığını anlatan Ceburi, bu büyüklüğü hükümetten görmediklerini söyledi.

Haber Ara