Dolar

32,5671

Euro

34,9928

Altın

2.421,67

Bist

9.722,09

Musul operasyonu erteleniyor mu?

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu Said Memuzini, Musul’u kurtarma operasyonunun bir yıl erteleneceğini ileri sürdü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-30 10:44:47

Musul operasyonu erteleniyor mu?

Rûdaw'a konuşan Said Memuzini, Irak Ordusu'nun Musul'u kurtarmaya hazır olmadığını belirterek, “Bu plan sözde hazır olsa da pratikte böyle bir şey sözkonusu değil” dedi.

KDP'li yetkili, Musul'u kurtarma operasyonunun bir yıl erteleneceğini ve Merkezi Irak Hükümeti'nin bu konuda oldukça “sorumsuz ve soğukkanlı” davrandığını söyledi.

Bağdat'ın operasyonu başka amaçlara kurban ettiğini söyleyen KDP yetkilisi, “Şii Haşdi eş Şabi milislerini meşru kılma uğruna Musul planını gözardı etti” dedi.

Memuzini, IŞİD'in işgali altındaki Musul'un kurtarılması için atılması gereken adımları şöyle sıraladı:

"Uluslararası koalisyonun savaş uçakları örgüt mevzilerine yönelilk saldırılarını arttırmalı. Savaş uçakları günlük 14 kez IŞİD'i hedef alıyor. Bu saldırılar yerterli değil. 2003 yılında olduğu gibi savaş uçakları günde bin kez Musul'u bomalamalı. Irak Ordusu'nun ihtiyaçları temin edilmeli ve ordu ağır bir savaşa hazırlanmalı. Maalesef şimdi ordu hazır değil ve böyle bir durumda bu operasyonu gerçekleştiremeyecek. Amerika'nin operasyona karadan da katılması lazım. Peşmerge Güçleri Musul'u kurtarma operasyonuna katılmalı. Koalisyon güçleri gerekli silahları vermediği halde peşmergeler bu operasyona hazır."

Said Memuzini, Peşmerge Güçleri'nin operasyona katılmasına ilişkin, “Peşmerge çoğunluğu Arap olan bölgelerde savaşa girmeyerek, sadece Irak Ordusu'na destek verecek. Ancak nufüsün çoğunluğu Kürt olan bölgelerde peşmerge doğrudan savaşacak”  şekinde konuştu.

Haber Ara